Дивовижний збіг: у день поховання Героя України на Волинь з Ізраїлю передали вино, назване на його честь

13 Листопада 2023, 16:27
Вино «Kostia»/ Фото: фейсбук Григорія Недопада 721
Вино «Kostia»/ Фото: фейсбук Григорія Недопада

На згадку про волинянина Костянтина Мрочка, який героїчно загинув під час відбиття російської агресії проти України, в Ізраїлі його ім’ям назвали рожеве вино. Його зробили із винограду, який посадив Костянтин, коли працював там.

І стався незвичайний збіг – вино передали на Волинь з Ізраїлю у день поховання Героя України, про це повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад. 

Житель селища Благодатне Костянтин Мрочко загинув у березні 2022 року у селищі Макарів, стримуючи наступ російських окупантів на Київ. Його тіло згоріло разом із танком вщент.

12 березня 2022 року президент України Володимир Зеленський надав Мрочку звання Героя України – найвищу військову нагороду країни за мужність та героїзм.

Володимир Зеленський надав Мрочку звання Героя України
Володимир Зеленський надав Мрочку звання Героя України

До повномасштабної війни Костянтин працював на виноградниках в Ізраїлі, мав там багато друзів. Він настільки припав до душі ізраїльтянам, що після його смерті ті виготовили ексклюзивний сорт вина і назвали його «Kostia» на честь українського Героя.

Читати також: Як ім'я Героя України з Волині стало вином в Ізраїлі: спогади друзів

Молоде рожеве вино «Kostia» цьогорічного урожаю у нові пляшки розлили восени. На етикетці написано: «Присвячено пам'яті нашого дорогого друга Кості Мрочко. Він був опорою нашої органічної ферми «Лев Адам», сильною людиною з великим серцем і неперевершеною майстерністю. На жаль, у Кості ніколи не буде привілею насолодитися ним. Пам'ять про його міцні руки і ніжне серце живе у цьому вині, у його неповторному освіжаючому смаку».

Костянтин Мрочко
Костянтин Мрочко

Колишній луцький радіоведучий та діджей Максим Фраєрман, який зараз проживає в Ізраїлі, передав це унікальне вино на Волинь. Сталося це 11 листопада – якраз у день поховання останків тіла Героя. 

«Але найбільш вражаючим є дивовижне співпадіння, адже саме сьогодні, після двох років пошуків, тіло Героя України Костянтина Мрочка повернулося до рідної Нововолинської громади, де його поховали з почестями», – написав Григорій Недопад.

Вино «Kostia»/ Фото: фейсбук Григорія Недопада
Вино «Kostia»/ Фото: фейсбук Григорія Недопада

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024