Начальник караулу Михайло Попадинець з Мукачева рятує життя вже 18 років

29 Березня 2024, 12:42
Михайло Попадинець 230
Михайло Попадинець

Михайло Попадинець – начальник караулу у Мукачівському гарнізоні ДСНС. 

Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Закарпатській області.

З дитинства Михайло був активним хлопцем, тому батьки відразу розуміли, що сидяча робота у майбутньому – це не про нього.

 «Чесно, сам не знаю, чому тоді потягнуло в рятувальники: ні родина, ні друзі до цієї служби не були дотичні. Якось батьки, після закінчення 11 класу, запропонували стати курсантом ЛДУ БЖД, я й погодився», –  розповів пан Михайло.

Перших тижнів два у Львові майбутньому рятувальнику було тяжко: дисципліна, як-не-як молодий хлопець, а тут казарма, кожний крок під контролем. Згодом Михайло звик і зрозумів та в черговий раз переконався, що адреналін – це його. 

Рятувальник каже, що його служба не лише приносить задоволення від порятунку людей, але й наповнена викликами та небезпекою, що вимагає від нього мужності й відданості. 

«Люблю виїзди – то робота моя… Хоча добре усвідомлюю, що наші виїзди – в людей біда та страждання. На щастя, чимало наших викликів для потерпілих закінчувалися й хепі-ендом. Пам’ятаю пожежу в одній з мукачівських багатоповерхівок: господар прийшов зі зміни, поставив підігріти їжу, а сам трішечки приліг і…заснув. Коли ми привели його до тями, спочатку прийняв нас за злодіїв… Ще б кілька хвилин і чоловік, через сильне задимлення, залишився б спати вічно. Звісно він потім дуже дякував, що подарували йому другий день народження», – поділився рятувальник.

У листопаді 2022 року Михайло відправився за ротацією на Харківщину. 

Михайло відправився у Куп’янськ, або те, що від нього залишилося після російської окупації. Там рятувальник «зустрівся» із війною» та її наслідками. 

«До війни важко адаптуватися днів 5, а потім звикаєш – варіантів нема. Але перемога вже не за горами. Тож маємо стояти за свою правду і волю», – зазначив Михайло. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024