Хоче повернутися на фронт: історія пораненого бійця, який проходить реабілітацію на Волині

18 Березня 2024, 12:38
Олександр Гумпер 362
Олександр Гумпер

47-річний військовослужбовець Олександр Гумпер пішов у військо в перший день повномасштабної війни. В березні 2023-го боєць отримав важке осколкове поранення на Луганщині, нині проходить реабілітацію в одному з медзакладів Волині.

Чоловік розповів: вдома на нього чекають дружина і п'ятеро дітей: троє синів і дві доньки. Найменшому сину нині шість років, старшому — 22, він, як і батько, одягнув військовий однострій, – пише Суспільне.

Життя до та після вторгнення

Олександр народився у Харкові, згодом разом із батьками переїхав у Київ, створив власну родину, багато років працював на будівництві. Каже: захоплювався китайськими бойовими мистецтвами, зокрема, він-чунь.

Чоловік пригадує, про вторгнення Росії в Україну почув дорогою на роботу.

«Якраз в маршрутці їхав і поруч військкомат, а люди розмовляють – війна. Я пішов у військкомат замість роботи. На мою сім’ю пруть, як можу не йти? Я хотів дітей вивезти, то вони сказали, що нікуди не поїдуть», – розповідає Олександр.

Після проходження військового навчання чоловіка перевели в один з батальйонів 112 бригади. Разом із побратимами боєць виконував бойові завдання на Луганщині.

Олександр під час служби на передовій. Фото Олександра Гумпера
Олександр під час служби на передовій. Фото Олександра Гумпера

«Піймав міномьотку і Колька загинув»

З 2023 року Олександр служить у 111 бригаді. Важке осколкове поранення військовослужбовець отримав торік у березні. Пригадує, його, пораненого встигли евакуювати з поля бою, але вижили не усі його товариші.

«Я піймав міномьотку і Колька (побратим Олександра) загинув. Хлопців там порвало трохи, мене на ноші і поперли. На ногу дивлюся, а там дірка. А один осколок по ребру вискочив і медичка каже: в сорочці народився», – говорить захисник.

Після важких поранень Олександр оговтується уже рік, реабілітація триває досі.

«Він як прийшов, то взагалі не міг підіймати руку, біль була, рука навіть до 90 градусів не підіймалася. А зараз вже бачте як...», – каже медсестра реабілітаційного відділення Віра Комарова, яка допомагає Олександру.

Олександр під час реабілітації. Фото: Суспільне Луцьк
Олександр під час реабілітації. Фото: Суспільне Луцьк

Важкі спогади й плани на майбутнє

Зі слів Олександра, найважче на передовій втрачати друзів і побратимів.

«Працює по нас снайпер, а я не можу хлопчину витягти, це дуже важко, коли на твоїх очах помирає людина. Бувало таке, що з посадки виходили, де людьми застелено…це війна», – додає чоловік.

Боєць переконаний, українські військові вистоять. Після реабілітації хоче повернутися до побратимів і продовжити боротьбу.

«Для мене Україна, це мій дім, це моє рідне все, це берегти треба. Стрій, це сім’я, я буду повертатися», – додав військовослужбовець.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024