Місцеві не чекають росіян: волинський журналіст про військову службу

12 Березня 2024, 11:36
Святослав Лесюк 233
Святослав Лесюк

Відомий волинський журналіст Святослав Лесюк, який стояв на сторожі інформаційного фронту, ось уже понад рік боронить Україну на передовій.

У військо Cвятослав Лесюк був призваний по мобілізації 9 лютого 2023 року, – пише ВСН.

У чоловіка військово-облікова спеціальність «Заступник з морально-психологічного забезпечення». Він навчався 35 днів на курсах у Національній академії Сухопутних військ імені Гетьмана Сагайдачного у Львові. 

Як зізнається воїн, найважче на фронті було їхати на Донеччину, яка зазнала руйнувань  – там все незнайоме. 

Розповідає, що спілкувався із місцевими жителями на сході й вони переконували: «Ні, ми не хочемо руского міра».   

«Ми зараз на Бахмутському напрямку, живемо в селі, такому українському справжньому селі, де поля засіяні, де є корови, гуси, кури. Люди здебільшого українською розмовляють. Це дуже контрастує із ситуацією в Краматорську, в Костянтинівці, Слов’янську, де ще чути російську мову.

Мешканці там, звичайно, не виказували неприхильність до нас, але дуже часто здають координати, де живуть військові. По тих координатах часто буває, що прилітає. КАБи зараз особливо. Дуже важко все це. Особливо зараз у Костянтинівці прилітає. Часів Яр, то там взагалі вже місцевих людей немає, там 200 людей лишалося, але примусово евакуювали. Зараз постійно обстрілюють КАБами, перетворюють місто на руїну», – ділиться лучанин. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024