Закарпатський рятувальник колекціонує марки

12 Лютого 2024, 17:13
Роман Петрик 750
Роман Петрик

Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Ужгородського районного управління ДСНС Закарпаття Роман Петрик з 12 років захоплюється колекціонуванням поштових марок.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Головного управління ДСНС України у Закарпатській області.

«Першу свою марку я дістав від сусіда, який і надихнув мене займатися філателістикою. У чоловіка були величезні альбоми формату А4, тисячі штук в колекції. Деякі марки не можна було навіть в руки брати, тільки дивитися», – розповідає Роман.

На запитання, що саме спонукало молодого хлопця в далекому 1992 році почати колекціонування, зазначає: «В той час важко було щось збирати, марки зацікавили своєю яскравістю, цінністю певних екземплярів, відповідним колом спілкування».

Наразі колекція Романа налічує чотири альбоми, що представлені поштовими марками різного періоду та країн походження. Від далеких Куби і США до вже неіснуючої Чехословаччини. Тематика також різноманітна, і охоплює: флору та фауну, транспорт, космос, релігію, спорт.

Чоловік зазначає, що без терпіння і знань – колекціонера з людини не вийде. Без цих якостей неможлива і служба, якій Роман Іванович приділив вже 26 років плідної праці.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024