«Щит переможця»: історія військового на псевдо «Турист»

08 Лютого 2024, 10:31
Петро Гаврилюк 543
Петро Гаврилюк

Солдат Петро Гаврилюк, позивний «Турист», стрілець-помічник гранатометника 2 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 2 стрілецької роти батальйону Луцького району Волинської бригади тероборони.

У цивільному житті чоловік працював тренером-викладачем Луцького районного центру туризму та екскурсій, є кандидатом у майстри спорту з туризму – тож обирати псевдо довго не довелося, – пише на фейсбук-сторінці 100 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ.

Петро Гаврилюк став до лав Волинської бригади тероборони у перші дні широкомасштабного вторгнення. У березні-квітні 2022 року його батальйон першим вирушив у зону ведення бойових дій – прикривав північно-західні підступи до столиці України. З початку квітня 2023 року – на сході України (Лиманський напрямок).

За виявлену мужність солдат Петро Гаврилюк нагороджений відзнакою Командувача Сухопутних військ Збройних Сил України «Щит переможця». Нагороду бійцю особисто вручив Командувач СВ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський.

А вдома на Волині на свого «Туриста» чекає з Перемогою любляча сім’я: дружина Олена Петрівна, 17-річна донька Юлія та семирічний син Олександр.

Пан Петро не має жодних сумнівів щодо того, чим закінчиться ця війна.

«Ми неодмінно здобудемо беззаперечну Перемогу – завдяки нашій любові до Батьківщини, професіоналізму кожного військовослужбовця та надійному плечу побратима!», – каже Петро.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024