В пам'ять про загиблих захисників – сина та чоловіка волинянка передала у музей прапори

29 Січня 2024, 16:20
Оксана Лобанова 726
Оксана Лобанова

Оксана Лобанова, мама і дружина полеглих Героїв з Ковеля – Єгора і Юрія Лобанових і передала на зберігання до музейних фондів чотири прапори.

Про це пише на фейсбук сторінці головна зберігачка фондів у Ковельському історичному музеї Мирослава Мороз.

Прапор 3-го окремого полку Сил Спеціальних Операцій Збройних Сил України; прапор Десантно-Штурмових військ ЗСУ; прапор України із підписами військовослужбовців 3-го Луганського прикордонного загону та локаціями, де велися бої з окупантом; прапор, який вкривав тіло Єгора Лобанова, коли з ним прощалися рідні, побратими й ковельчани.

«Оксана Лобанова, жінка з пораненою душею та серцем, сповненим безмежної любові до своїх рідних, принесла особисті речі свого сина у музей, щоб ми пам’ятали про наших захисників, і усвідомлювали, якою ціною ми захищаємо свою ідентичність і право жити на рідній землі. Низький уклін матері, яка виростила сина-Героя. Співробітники музею вдячні за поповнення колекції», – йдеться у дописі.

Ковельський історичний музей продовжує збір матеріалів російсько-української війни для комплектування фондів. Зібрані експонати стануть частиною оновленої постійної експозиції й базою для розширення тематичного розділу «Україна незламна».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024