Мама загиблого бійця, яка переїхала на Волинь із Харкова, подарувала його побратимам реанімобіль

20 Січня 2024, 12:38
Фото ілюстративне/ Олексій Сватов 1006
Фото ілюстративне/ Олексій Сватов

Артем Ротмістренко із Підгайців Луцького району помер від поранень під час евакуації у вересні 2022-го року на Херсонщині. 

А 1 січня 2024-го на передову поїхав реанімобіль для евакуації поранених військових. Його купила мама загиблого воїна Віра Ротмістренко, пише Вісник+К.

Жінка знає, що немає нічого страшнішого, ніж хоронити свою дитину. І каже, що хоче, щоб інші матері не відчували того важкого болю. Тому, коли отримала належні від держави виплати, звернулася до отця Івана Гуреєва, який є військовим капеланом, з проханням допомогти придбати реанімобіль, який зможе рятувати життя бойових побратимів її сина. Аби їхні мами, дружини, діти не плакали. 

Панотець зв’язався із парамедиками, аби довідатися, чого саме вони потребують. І коли з-за кордону привезли авто, його укомплектували дефібриляторами, кардіомоніторами й апаратом штучної вентиляції легень. 

На території кафедрального собору Святої Трійці митрополит Луцький і Волинський  Михаїл здійснив чин освячення спецтранспорту. Капелан Іван Гуреєв повіз транспорт на передову, в район Авдіївки.

Артем Ротмістренко народився у Харкові. Працював програмістом. З серпня 2015 року був мобілізований в АТО. Служив 14 місяців. Двічі був нагороджений медалями: «За оборону промзони «Авдіївка» та «122 Окремий Аеромобільний Батальйон». У 2017-му з мамою і старшим братом переїхали на Волинь, у село Підгайці. Як розповіла мама, коли росіяни пішли повномасштабною війною, Артем закінчив усі свої справи і сам пішов у військкомат. Це сталося наприкінці березня 2022 року.

А уже через пів року його зустрічали на колінах у Підгайцях і проводжали в останню путь. Артему було 36 років.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024