Навчала англійської мови три покоління: відома на Волині вчителька відсвяткувала 90-річчя

19 Січня 2024, 08:36
Лариса Том’як 642
Лариса Том’як

90-річний ювілей відзначила знана у Володимирі педагогиня Лариса Том’як.

Вона виховала кілька поколінь мешканців міста, повідомляє Володимирська міська рада.

За багаторічну працю на благо громади Лариса Том’як отримала подяку міського голови та грошову винагороду.

90-річна ювілярка родом із Коломиї, навчалась на факультеті іноземних мов Львівського університету ім. Івана Франка. Усе своє життя присвятила вчителюванню у 6-й, потім 3-й школах міста Володимира, навчала англійської мови три покоління його мешканців. Серед них – багато знаних викладачів англійської мови, прекрасних фахівців своєї справи.

Працюючи вчителькою, Лариса Броніславівна очолювала методичне об’єднання педагогів школи, міста, була його «душею», організовувала та втілювала в життя незабутні поїздки вчителів у Карпати, в які вона залюблена з дитячих літ.

Лариса Том’як
Лариса Том’як

А ще відома у місті педагогиня має абсолютний музикальний слух і прекрасний голос, любить поезію, спів, квіти. Ерудована, щира, гостинна, вона пригощає смаколиками не з крамниці, а власного приготування: пече неперевершені тістечка і торти.

Проте найбільшою гордістю Лариси Том’як є її дочка Оксана та двоє онуків, які мешкають в Німеччині. Оксана – науковиця, яка за кордоном проводить наукові дослідження. У Лейпцигу вона зуміла об’єднати українську спільноту, очоливши українську недільну школу для дітей та їхніх батьків при греко-католицькій церкві. 

Оксана постійно збирає кошти на потреби ЗСУ, лікарень, сиротинців, дитсадків України, зокрема і для Володимирського ТМО.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024