Дівчина з Волині пише портрети військових та розмальовує стіни

17 Січня 2024, 09:57
Софія Коваль 702
Софія Коваль

Софія Коваль зі Скулина Колодяжненської громади вчилася малювати самостійно. А нині роботи талановитої художниці часто є окрасою різноманітних заходів та виставок, які відбуваються у громаді.

Про дівчину пишуть на сторінці громади у Facebook.

Зараз Софія є студенткою Волинського фахового коледжу культури й мистецтв імені Стравінського, до того навчалася у Скулинському ліцеї. Малювати любить із самого дитинства, але це – не єдиний талант дівчини. Також Софія грає на різних музичних інструментах (гітарі, скрипці, піаніно, баяні), пише вірші, любить займатися спортом.

Софія Коваль
Софія Коваль

Мама дівчини – Олена Коваль – розповідає, що все із переліченого вдавалося доньці напрочуд гарно, але згодом помітили, що її єство найбільше тяжіє до образотворчого мистецтва: крок за кроком опановувала його, намагаючись виокремлювати своє бачення, бути активною, вимогливою, працелюбною й отримувати від цього естетичне задоволення.

Навчаючись малювання самотужки, художниця вдосконалювала свій дар, напрацьовувала свій стиль та паралельно брала участь у різноманітних конкурсах, на яких завжди відзначали та високо оцінювали роботи Софії.

Дівчина пишається такими нагородами, як диплом Award of participant за І місце у канадсько-українському фестивалі дитячої та юнацької творчості 2023; І місцем у Всеукраїнському конкурсі декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Мистецькі фантазії»; дипломом ІІІ ступеня Волинської ОДА Управління освіти і науки в обласному заочному конкурсі малюнків на військово-патріотичну тематику; дипломом переможця (І місце) у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «Чарівна осінь»; грамотою за зайняте ІІІ місце у конкурсі «Портрет Лесі Українки»; І місцем в обласному конкурсі малюнків на тему «Повертайся живим»; дипломом переможця (І місце) у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості до Всесвітнього дня домашніх тварин. І це ще не весь перелік.

Софія Коваль
Софія Коваль

До слова, інформація про талановиту волинянку увійде до книги «Майбутнє України - талановиті діти», підготовлену видавничим центром "Перлина" (м. Київ), що не може не тішити. 

Але чи не найбільше гріють душу розмальовані Софією стіни у рідному ліцеї та автобусна зупинка в селі, де народилася.

Розмальована зупинка
Розмальована зупинка

Розмальована зупинка
Розмальована зупинка

Розмальована зупинка
Розмальована зупинка

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024