Білик попросила ставити їй шоу: боєць-хореограф проходить реабілітацію в Луцьку і мріє знову танцювати

19 Грудня 2023, 20:05
Боєць Антон Смецький з співачкою Іриною Білик та побратимом. Фото Антона Смецького 562
Боєць Антон Смецький з співачкою Іриною Білик та побратимом. Фото Антона Смецького

37-річний Антон Смецький служив сапером на Запорізькому напрямку. У серпні цього року отримав поранення і втратив частину ноги. Нині проходить реабілітацію в Луцьку і чекає на протезування.

Суспільному чоловік розповів: попри втрату ноги мріє повернутися до танців, ставити хореографічні шоу і навчати дітей.

Творче життя Антона Смецького

Танцями Антон Смецький захопився ще у п'ять років: спочатку народними, потім сучасними. Після переїзду у Київ робив постановки шоу, мав балет, працював з Дмитром Коляденком, Іриною Білик.

«Танці – це насправді велика праця і культура. Діти вчаться цієї культури і їм це допомагає в майбутньому в житті», – говорить хореограф.

Під час інтерв'ю Суспільному Антон Смецький вперше від початку війни потрапив у танцювальну залу. Фото: Суспільне Луцьк
Під час інтерв'ю Суспільному Антон Смецький вперше від початку війни потрапив у танцювальну залу. Фото: Суспільне Луцьк

Служба у ЗСУ

Коли почалася повномасштабна війна, Антон Смецький прийняв рішення захищати рідну Україну. Спершу служив в Київській теробороні, потім пішов сапером в 116-ту окрему механізовану бригаду, весь час перебував на Запорізькому напрямку.

«Спочатку був як сапер-інженер, допомагав хлопцям. Я для них прощупував місцевість перед тим, як вони мали туди заходити – щоб не було мін, не зірвалося нічого. З ротою десь 10 виходів зробив. І що головне: ми завжди виїжджали на завдання, і завжди приїжджали», – розповів боєць.

Поранення і реабілітація

За словами Антона Смецького, поранення він отримав при штурмі, коли біг полем і побачив навпроти російського кулеметника. Коли стрибнув у найближчий окоп – випадково наступив на міну.

Позаду в бійця – дві складних операції у лікарнях Запоріжжя і Дніпра. Каже, що ні про що не шкодує. Зізнається лише: боляче втрачати на війні друзів та побратимів.

«Важко про це говорити. Кажуть, чоловіки не плачуть. Плачуть, тому що в чоловіків теж є серце, душа, дружба. Коли поруч з тобою побратим лежить…. Хвилину тому ти ще сміявся з ним. А зараз він вже лежить поряд, його просто вбила та проклята граната», – пригадує Антон Смецький.

Антон Смецький. Фото: Суспільне Луцьк
Антон Смецький. Фото: Суспільне Луцьк

Плани на майбутнє

Військовослужбовець Антон Смецький нині лікується в одному з медичних закладів у Луцьку. Далі – реабілітація та безплатне протезування у клініці Superhumans у Львові. Хореограф мріє знову стати на ноги та повернутися до танців – улюбленої справи, якій присвятив життя.

Антон Смецький розповів: нещодавно з концертом у Луцьку побувала співачка Ірина Білик.

«В лікарні спитали: підеш на Ірину Білик, я кажу: звісно. Вона впізнала мене, були сльози, обійми. Запропонувала після протезування ставити їй нове шоу. Я з нею працював раніше. Я знаю, що все вийде: поставлю шоу, відкрию дитячу школу танців. Я мрію знову танцювати», – ділиться планами Антон Смецький.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024