У Рівному зняли українську версію легендарного різдвяного фільму «Сам удома»

17 Грудня 2023, 09:24
Процес зйомки 2087
Процес зйомки

Творчі дівчата з Рівного Діана Савлук та Катерина Мосійчук відзняли відеоролик за мотивами популярного фільму «Сам удома», який швидко розлетівся мережею та викликав захоплення глядачів. 

Авторки фільму Діана Савлук та Катерина Мосійчук розповідають, що з першим снігом з'явилась думка зняти щось новорічне. Про це пише телеканал Рівне 1.

«В жарт ми сказали за ідею зняти «Сам удома», але через хвилину це був вже не жарт і ми, сміючись, продумували маленькі сцени, думали, де це могло б бути. А вже через день це стало серйозним задумом, і почали писати детальний сценарій, аби продумати все до дрібниць. Я думаю, через наше серйозне ставлення до цієї зйомки вийшов такий крутий результат», – зазначає Діана Савлук.

Діана та Катерина кажуть, що спочатку в ролі Гарі та Марві мали бути дівчата, але потім це видалось не дуже гарною ідеєю та в інстаграмі серед знайомих дівчата шукали схожих на Гарі та Марві чоловіків.

«Це були мої перші серйозні зйомки, й тому, звичайно, було присутнє хвилювання. Але це неймовірний досвід, море позитивних емоцій і задоволення. Дуже сподобався процес зйомки, сподіваюсь, це не остання моя роль», – каже Віктор Блакитний, який зіграв роль персонажа Гарі.

Так само дівчата шукали й Кевіна: виставили сторіс про те, що шукають хлопчика подібної зовнішності, й люди почали писати, скидати фото своїх дітей.

«Спочатку було холодно і трішки несподівано. Роззнайомившись із командою і відчуваючи їхню підтримку, відчув себе легше. Мені сподобалося зніматися», – каже Дмитро Ніколаєв, який втілив роль Кевіна.

Юний актор радий, що фільм сподобався глядачам і сподівається на продовження зйомок.

Для виконавця ролі Марві участь у проєкті стала цікавим досвідом.

«Сам удома» – це легендарний фільм, який дивляться кожного року всі люди. Відтворити фрагменти фільму у своєму місті було дуже хвилююче, але мій персонаж Марві – дуже цікава особистість, і деякими рисами схожий на мене в реальному житті, тому, відпустивши хвилювання, я занурився у весь процес та отримував задоволення, не дивлячись на те, що ми простояли на холоді більше 3 годин. Я вдячний організаторам за змогу прийняти участь в цьому проєкті, сподіваюсь на продовження», – резюмує виконавець ролі Марві Дарій Гродський.

Образи для акторів підбирали на секонд-хендах та вдома. Шукали те, що підійде. Дівчата хотіли підібрати все максимально точно, щоб передати атмосферу фільму. Близько двох тижнів продумували ідеї, писали сценарій, підбирали акторів, образи. В той самий час проходили й самі зйомки та монтаж.

«Якщо говорити виключно про час зйомок, то це було менше, ніж 4 години, ми були обмежені у часі, бо актори всі поспішали по своїх справах», – розповідає Діана Савлук.

На початку відеоролик мав бути без озвучки, та потім дівчата вирішили ускладнити собі завдання і накласти спершу англомовну, а тоді українську озвучку. Український дубляж у фільмі виконав Павло Демчик.

Діана та Катерина розповідають, що рівнянам цікаво було спостерігати за процесом створення фільму.

«Якщо чесно, ми не помічали реакцій людей під час зйомок тільки через те, що були дуже сконцентровані на процесі, але люди з нашої команди добре ловили погляди рівнян, та на відео з бекстейджу ми бачили, як люди дивились на те, що відбувається. Навіть у самому фільмі є момент, де чоловік спантеличено дивився на акторів, не розуміючи, що робиться», – акцентують дівчата.

Андріана Данканич, яка зіграла перехожу жінку, каже, що це був класний та еспериментальний досвід. Коли ж приходив час бути у кадрі, то Адріана забувала про людей навколо і включалася в процес на 100%

Про реакції рівнян можна говорити вже після публікації ролика. Відео стрімко почало поширюватись мережею. А багато хто з глядачів просить про продовження фільму,

«Ми раді, що змогли викликати позитивні емоції у людей та натхненні творити далі. На разі готуємось до написання сценарію та продумуємо ідеї», – резюмують авторки фільму Діана Савлук та Катерина Мосійчук.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024