Як вибрати натуральний хрін до столу: поради фахівця

13 Грудня 2023, 14:55
Як вибрати натуральний хрін до столу: поради фахівця Реклама 2199
Як вибрати натуральний хрін до столу: поради фахівця

Смачний і ароматний хрін – обов’язковий елемент меню на різдвяно-новорічні свята. Цей гострий, пікантний та яскравий соус перетворює частування на справжню українську традицію.

Вибір натурального хрону до м'яса та інших страв – відповідальна справа. Адже міцний хрін на святковому столі – запорука вдалого застілля та гарного настрою згодом. 

Директор з виробництва Демидівського консервного заводу Роман Трофимук поділився з читачами видання Район.Життя ексклюзивними порадами, які допоможуть вибрати справді натуральний хрін.

До слова, візитівкою Демидівського консервного заводу є саме хрін Demydiv столовий із буряком. Його успішно реалізують із лозунгом – «Смачно до сліз». Серед розмаїття виробників хрін Demydiv вирізняється складом з виключно натуральних складників, без консервантів. Підтвердженням цьому є нетривалий термін зберігання – два місяці.

Роман Васильович каже, що добрий хрін довше в холодильнику й не стоїть, бо його з’їдають блискавично. Якщо ж він там перекидається з полиці на полицю від свята до свята – це вірна ознака неякісного продукту.

Директор з виробництва виділяє кілька основних порад щодо вибору натурального хрону.

Інгредієнти

Основа будь-якого продукту – це його складники.

«Перегляньте склад продукту. Він не повинен містити хімічних домішок та штучних добавок. Жодних синтетичних барвників, стабілізаторів, консервантів. Найкращий вибір – це хрін, який складається з натуральних інгредієнтів: власне хрону, вареного столового буряка, ще цукор, сіль, оцтова кислота та вода», – пояснює Роман Трофимук.

Колір і смак

Якісний столовий хрін повинен мати яскравий і насичений малиновий колір та виражений гострий смак.

«Якщо ви не можете побачити кольору хрону при купівлі, варто остерігатися такого вибору, адже можна купити кота в мішку. Також раджу довіряти власним смаковим відчуттям. Якщо ви вже куштували хрін від певного виробника і він вам сподобався, варто повертатися до нього знову», – каже директор з виробництва.

Відсутність осаду

Це – ще одна ознака, яку виробники часто ховають у непрозорій упаковці. 

«Зверніть увагу на той хрін, якій продають у скляній тарі. У такій банці легко перевірити, чи є осад на дні. Коли ж продукт у непрозорих дой-паках, ви просто не маєте фізичної можливості це зробити. Добрий хрін не повинен мати осаду», – радить Роман Васильович.

Однорідна структура

Столовий хрін з буряком повинен мати однорідну структуру для забезпечення однакового смаку та текстури.

«Однорідна структура дозволяє рівномірно розподілити смакові й ароматичні речовини по всій страві. Це забезпечує однаковий смак у кожній порції. Окрім того, однорідна структура робить страву більш привабливою та зручною для подачі», – додає чоловік.

Виробник

Також фахівець радить вибирати хрін від надійного та відомого виробника, який славиться своєю якістю. 

«Звісно, показник – це досвід і присутність на ринку протягом багатьох років. Добре вивчені відгуки та рейтинги також можуть бути корисними для визначення надійності виробника», – каже Роман Трофимук.

На завершення він зичить усім щастя та затишку на різдвяно-новорічні свята і хай у цей час вибір хрону та інших смаколиків буде єдиним приємним клопотом, без бід та негараздів. 

До слова, з 14 грудня купити хрін Demydiv за привабливою ціною можна у супермаркетах «Наш Край» та SPAR.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024