Ремеслами та фольклором: на Волині реабілітовують воїнів з усієї України

05 Грудня 2023, 14:40
Фото: Волинська ОВА 538
Фото: Волинська ОВА

Військові, які проходять лікування та реабілітацію в медичних закладах Волині, відвідали майстер-клас із гончарства та музей-скансен у Рокинях.

Це вже третя поїздка туристично-реабілітаційної програми від Волинської ОВА, яка зібрала найбільшу кількість учасників, повідомляє пресслужба адміністрації.

Двадцять вісім воїнів з різних куточків України – Тернопіль, Дніпро, Кропивницький, Харків, Вінниця, Хмельницький, Рівненщина, Львівщина, Одеса, чимало волинян. 

Як-от, два Миколи із 14-ї ОМБр. Один із волинської Копачівки, другий – із села Липняжка Кіровоградської області. Разом воювали на луганському напрямку, доки наприкінці листопада 2022 року Микола з Копачівки не отримав кульове поранення обох ніг. Сто п’ятдесят метрів тягнув пораненого кіровоградський побратим. А рік потому, волею випадку, обидва Миколи стрілись на сходах волинського госпіталю, де кожен нині загоює свої рани.

Для бійців організували екскурсію у музеї-скансені в Рокинях, розповіли про звичаї та побут волинян у 19-20 століттях. 

Для бійців організували екскурсію у музеї-скансені в Рокинях
Для бійців організували екскурсію у музеї-скансені в Рокинях

Вони відвідали музей традиційних іграшок Волині. Екскурсовод-лялькар Андрій Бондарук повідав історію їх творення та ужиток. 

Цікавий факт, що керамічні брязкальця часів Київської Русі археологи знаходили на території поселень скандинавських народів. Експозиція іграшок інтерактивна, тож після екскурсії кожен з воїнів міг оглянути вироби. 

У музеї традиційних іграшок Волині
У музеї традиційних іграшок Волині

Військові також мали змогу виготовити брелоки зі шкіри та спробувати гончарство. 

У завершальний день програми військові куштували козацький куліш, приготований на вогні, та почули спів у виконанні місцевого співочого колективу.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024