Зірковий тренер із Ковеля поділився правилами вечері, яких дотримується понад 10 років

02 Грудня 2023, 11:34
Андрій Хомицький 15894
Андрій Хомицький

Дворазовий чемпіон світу з бодибілдингу, персональний тренер багатьох українських зірок Андрій Хомицький з Ковеля поділився своїми правилами вечері, яких він дотримується понад 10 років.

Поради він опублікував на своїй сторінці в інстаграм.

Читати також: Зірковий тренер з Ковеля Андрій Хомицький подякував своєму першому тренеру

«Існує кілька простих правил для вечері, дотримуючись яких можна без особливих зусиль принести користь і здоров’ю, і фігурі», – написав Андрій.

Об’єм

Ідеальна вечеря має бути легкою, з максимум 450-500 калорій. На тарілці має бути стільки їжі, щоб ви відчували легке недоїдання. Це час закінчувати вечерю. Відчуття ситості не змусить себе довго чекати. Запам'ятайте, саме переїдання веде до зайвих сантиметрів.

Продукти

У вечірньому раціоні мають переважати легкі інгредієнти, щоб організм встиг з ними впоратися. Наприклад, клітковина, авокадо, куряча грудка. Варто зазначити, що останнє є чисто дієтичним продуктом і майже не містить жиру. Також у вечірнє меню можна включати кисломолочні продукти, які є джерелом кальцію.

Час

Вибір часу для вечері – у кожного індивідуальний і залежить від темпу життя і робочого графіка. Нічого страшного, якщо ваша вечеря не о 18:00, як вважається правильним. Раджу їсти за три години до сну. За цей час з'їдене встигне перетравитися, і ви, і ваш організм будуть відпочивати вночі.

Приготування

Важливою умовою отримання корисної і водночас легкої вечері є приготування їжі на пару, відварювання або тушкування. При смаженні страви стають калорійнішими, а для вечері зайві калорії не потрібні.

Овочі

Наприклад, артишок, який прискорює обмін речовин завдяки високому вмісту ферментів. А ось білокачанну капусту бажано виключити із вечірнього меню, оскільки вона може викликати газоутворення у кишківнику. Те саме стосується і всіх бобових. 

Також варто споживати на вечерю правильні жири. Для цього салати слід заправляти такими рослинними оліями як лляна, оливкова, кунжутна. 

 

Коментарі
03 Грудня 2023, 12:32
Дядько в сосну йобнувся, 70% населення живе на грані бідності. Хто буде купувати авокадо, артишоки і іншу х*йню?
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024