Як приготувати імбирне печиво: простий рецепт
Імбирне печиво вже стало неодмінним атрибутом новорічно-різдвяних свят. Також його полюбляють діти, особливо, якщо прикрасити різноколірною глазур’ю.
Рецепт імбирного печива опублікувала Сім’я і дім.
- 4 скл. борошна,
- 2 яйця,
- 40 г масла,
- 4 ст. ложки меду,
- 6 ст. ложок коричневого цукру (або звичайного),
- 6 ст. ложок молока,
- 1 ч. ложка мускатного горіха,
- 1,5 ч. ложки меленого імбиру,
- 2 ч. ложки меленої кориці,
- 1 ч. ложка розпушувача,
- 1 апельсин.
- Для глазурі: 1 білок, 150 г цукрової пудри.
Мед можна брати із різнотрав’я, гречаний, липовий. Сотейник поставити на вогонь, додати масло кімнатної температури, мед, цукор і молоко, варити протягом 3-4 хв помішуючи до повного розчинення.
Цедру апельсина дрібно потерти, додати просіяне борошно, розпушувач, спеції, імбир і яйця, перемішати міксером на маленьких обертах. У тісто поступово вливати рідину із сотейника, це все ретельно вимішати до однорідної маси. Розкачати корж товщиною приблизно 5-7 мм, вирізати печиво, викласти на застелене пекарським папером деко і поставити у розігріту духовку до 180°С. Пекти приблизно 10 хв.
Перед тим, як прикрашати імбирне печиво, остудити його. Для глазурі збити всі продукти до утворення щільної маси. Якщо глазур вийшла рідкою, додати ще цукрової пудри і знову збити. Якщо маса стала занадто густою – долийте трішки теплої води. Додати у глазур харчові барвники, помістити в кондитерський мішок і прикрасити імбирне печиво.
Залишити на 3-4 год, щоб глазур застигла, а зберігати імбирне печиво найкраще в коробці зі щільною кришкою.