Як приготувати імбирне печиво: простий рецепт

01 Грудня 2023, 20:30
Фото: freepik.com 2678
Фото: freepik.com

Імбирне печиво вже стало неодмінним атрибутом новорічно-різдвяних свят. Також його полюбляють діти, особливо, якщо прикрасити різноколірною глазур’ю.

Рецепт імбирного печива опублікувала Сім’я і дім.

  • 4 скл. борошна, 
  • 2 яйця, 
  • 40 г масла, 
  • 4 ст. ложки меду, 
  • 6 ст. ложок коричневого цукру (або звичайного), 
  • 6 ст. ложок молока, 
  • 1 ч. ложка мускатного горіха, 
  • 1,5 ч. ложки меленого імбиру, 
  • 2 ч. ложки меленої кориці, 
  • 1 ч. ложка розпушувача, 
  • 1 апельсин. 
  • Для глазурі: 1 білок, 150 г цукрової пудри.

Мед можна брати із різнотрав’я, гречаний, липовий. Сотейник поставити на вогонь, додати масло кімнатної температури, мед, цукор і молоко, варити протягом 3-4 хв помішуючи до повного розчинення.

Цедру апельсина дрібно потерти, додати просіяне борошно, розпушувач, спеції, імбир і яйця, перемішати міксером на маленьких обертах. У тісто поступово вливати рідину із сотейника, це все ретельно вимішати до однорідної маси. Розкачати корж товщиною приблизно 5-7 мм, вирізати печиво, викласти на застелене пекарським папером деко і поставити у розігріту духовку до 180°С. Пекти приблизно 10 хв.

Перед тим, як прикрашати імбирне печиво, остудити його. Для глазурі збити всі продукти до утворення щільної маси. Якщо глазур вийшла рідкою, додати ще цукрової пудри і знову збити. Якщо маса стала занадто густою – долийте трішки теплої води. Додати у глазур харчові барвники, помістити в кондитерський мішок і прикрасити імбирне печиво. 

Залишити на 3-4 год, щоб глазур застигла, а зберігати імбирне печиво найкраще в коробці зі щільною кришкою.

Імбирне печиво
Імбирне печиво

Коментар
01/03/2024 Четвер
29.02.2024