У Мінветеранів анонсували запуск загальнодержавної «гарячої лінії» для ветеранів і ветеранок

24 Листопада 2023, 22:05
Фото: freepik.com 1757
Фото: freepik.com

Міністерство у справах ветеранів України працює над запуском у 2024 році загальнодержавної «гарячої лінії» ветеранської підтримки з усіх проблемних питань. 

Про запуск проєкту повідомила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час виступу на 7-му Українському жіночому конгресі. 

«З початку широкомасштабного вторгнення ми спільно з міжнародними партнерами створили «гарячу лінію» кризової психологічної підтримки. За цей час отримано понад 20 тисяч дзвінків. І наступного року ми хочемо створити загальнодержавну єдину національну ветеранську «гарячу лінію» з усіх питань, які виникають у ветеранів й ветеранок», – поінформувала Міністр. 

Юлія Лапутіна
Юлія Лапутіна

Вона нагадала, що Мінветеранів впроваджує інститут помічника ветерана, який у наступному році буде масштабовано по всій території України. Така телефонна лінія також надасть змогу ветеранам, ветеранкам, їхнім родинам комунікувати з помічниками. 

Нагадаємо, в Україні триває розвиток експериментального проєкту Мінветеранів із запровадження інституту помічника ветерана. Загалом до кінця 2024 року заплановано роботу 15 тисяч помічників ветеранів.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024