Врятувати Маню: військові вивезли на Волинь корову з-під обстрілів на Донеччині

21 Листопада 2023, 15:30
Корову Маню перевезли на Волинь із Донеччини 1136
Корову Маню перевезли на Волинь із Донеччини

Військові та волонтери провели справжню спецоперацію, щоб вивести з-під обстрілів корову Маню. Її господиня загинула, тож тварина вешталася полями й лісосмугами сама. 

Солдати її підгодовували, однак розуміли, що перебувати Мані тут небезпечно і вирішили доправити корову до родичів одного з військових на Волинь, йдеться у сюжеті ТСН.

Військові підгодовували корову

Військові допомагали корові, оскільки росіяни під час обстрілів убили її господиню. Тварину тоді поранило. Понад місяць Маня жила по сусідству з військовими. На кілька днів зникала, а потім знову до них приходила.

«Цілий день ходив по селу, шукав свою ненаглядну подругу, а вона прийшла сама до мене, коли я розчарований ішов», – каже військовий Олександр «Фауст».

Бійці її щоразу підгодовували. Однак розуміли, що таке сусідство небезпечне і для неї, і для них. Тож вирішили – корову треба евакуювати із зони бойових дій.

Корова Маня
Корова Маня

Корову погодилися забрати рідні воїна

Рідні військового Олександра, який опікувався Манею, погодилися забрати її до себе на Волинь. Волонтери вирішили допомогти тварині. Корова подолала більше тисячі кілометрів.

У нових господарів тварина почувається комфортно. 

Катерина Сидорук – нова власниця Мані. Поки чоловік із братами воює, раду корівці даватиме разом із синами – Ярославом і Костею.

Жінка розповідає, корову вже оглянув ветеринар. Їй десь п'ять років. Тварину на Волині почали лікувати.

Тепер бійці думають, як до морозів евакуювати ще й родину кіз, яка теж блукає під вогнем без господарів.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024