В Україні створили автошколи для людей з інвалідністю: де вони працюють

26 Жовтня 2023, 12:20
Фото ілюстративне: freepik.com 2616
Фото ілюстративне: freepik.com

В Україні створили «Автошколи для людей з інвалідністю». 

Це флагманський проєкт Міністерства внутрішніх справ України, який реалізується у рамках ініціативи «Без бар’єрів» Першої леді України Олени Зеленської, повідомляють на Урядовому порталі.

Нині в Україні працюють п’ять автошкіл для людей з інвалідністю – у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі.

«Учасники проєкту навчатимуться та складатимуть іспити в інклюзивних приміщеннях, матимуть доступну інфраструктуру та максимально безбар’єрний простір та адаптовані до потреб осіб з інвалідністю навчальні плани і програми. Навчання проходить у змішаних інклюзивних групах або індивідуально, а також буде можливість теоретичного навчання в дистанційному форматі або індивідуального навчання», – кажуть ініціатори.

Загальна тривалість навчання – 11 тижнів. Із них 64 години – теоретичний курс, та 40 годин – практичний курс. Орієнтовна вартість навчання: 6000 гривень

Аби долучитись до навчання, необхідно пройти шість навчальних етапів:

1. Отримати медичну довідку щодо придатності до керування транспортним засобом. 

Пройти медогляд кандидатів у водії транспортних засобів у будь-якому закладі охорони здоров’я, який проводить огляд таких осіб, та отримати довідку за формою 083/о.

2. Обрати автошколу для теоретичної підготовки та подати документи. 

3. Пройти теоретичний курс навчання в автошколі. Прослухати курс лекцій та отримати свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки за встановленою формою.

4. Необхідно скласти теоретичний іспит в сервісному центрі МВС. 

5. Пройти практичне навчання в автошколі, що здійснює підготовку людей з інвалідністю.

6. Скласти практичний іспит в сервісному центрі МВС та отримати посвідчення водія.

Іспит складається в сервісному центрі МВС, на транспортному засобі з ручним керуванням. Водійське посвідчення отримується в тому ж сервісному центрі МВС, де складається теоретичний іспит.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024