Куди звернутись за допомогою літнім волинянам, рідні яких зникли безвісти на війні

30 Серпня 2023, 17:35
Раїса Клименко опікується сім’ями волинян, які розшукують своїх рідних 900
Раїса Клименко опікується сім’ями волинян, які розшукують своїх рідних

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні створили Координаційний штаб Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Це державний орган, який надає допомогу українцям у пошуку близьких – не лише військових, але й цивільних та дітей, працює над звільненням полонених, надає усю необхідну юридичну та правову допомогу і підтримує психологічно у важкі хвилини відчаю.

Такий Координаційний штаб працює в кожній області, на Волині його очолила Раїса Клименко. 

Читати також: «Наша робота тиха»: як розшукують волинян, які зникли безвісти на війні

Волиняни, які розшукують своїх рідних, звертаються сюди по допомогу та отримують усю необхідну підтримку. 

Але сьогодні залишається відкритим питання, як оформити усю документацію, відвідати кожну державну структуру та написати усі заяви, тим родичам, які перебувають у досить зрілому віці, не мають доступу до мережі інтернет.

Одним із таких прикладів є пенсіонерка Галина Матвіюк, єдиний син і годувальник якої зник безвісти на війні. Жінці важко пересуватися, вона не змогла б самостійно оформити всю документацію і відвідати кожну державну структуру, розпочинаючи від відділку поліції і закінчуючи пенсійним фондом.

Раїса Клименко швидко відреагувала на цю ситуацію, особисто з Галиною Матвіюк відвідала кожну державну структуру, допомогла написати усі потрібні заяви та оформити документи на отримання допомоги по втраті єдиного годувальника.

Галина Матвіюк
Галина Матвіюк

Тож люди у поважному віці, які часто мають лише кнопковий телефон та живуть у віддалених від обласного чи районного центру селах, можуть звернутися у такі Координаційні центри, які є в кожній області України.

«Давайте об’єднаємося у важкий час та допомагатимемо таким людям похилого віку, як Галина Матвіюк, які самостійно не можуть зробити усі потрібні речі, і перебувають у стані відчаю. Маємо надію, що її син знайдеться живим і ми неодмінно побачимо усмішку цієї мами», – каже Раїса Клименко.

Звернутись до регіонального координатора Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Раїси Клименко можна за номерами телефонів: +38(050) 675-34-17 та +38(096) 933-92-63.

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024