Коли та на яку тривалість військовому можуть надати відпустку за сімейними обставинами

30 Липня 2023, 11:01
Українські військові мають право взяти відпустку за сімейними обставинами, якщо для цього є поважна причина 2468
Українські військові мають право взяти відпустку за сімейними обставинами, якщо для цього є поважна причина

Українські військові мають право взяти відпустку за сімейними обставинами, якщо для цього є поважна причина. Протягом року можна взяти таку відпустку тривалістю не більш як на 10 днів.

Коли та на яку тривалість військовому можуть надати відпустку за сімейними обставинами, розповіли РБК Україна.

Причини для відпустки за сімейними обставинами

1. За сімейними обставинами без збереження грошового забезпечення до 10 календарних днів – у разі укладання військовослужбовцям шлюбу.

2. До 7 днів без урахування часу, необхідного для проїзду на місце проведення відпустки та назад - у разі тяжкого стану здоров'я або смерті дружини (чоловіка), батька (матері), вітчима (мачухи), сина (дочки), пасинка (падчерки), рідного брата чи сестри, батька чи матері дружини, чи особи, в якого військовослужбовець перебував на вихованні.

3. До 3 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад у випадках тяжкого стану здоров'я або смерті інших родичів (рідних).

4. До 15 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад - у випадках пожежі або іншого стихійного лиха, що спіткало сім'ю військовослужбовців або кревних рідних чи шлюбу.

5. До 3 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад в інших виняткових випадках, коли присутність військовослужбовця у сім'ї необхідна - надається за рішенням командира (начальника) військової частини та надається один раз протягом календарного року.

6. За сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення не більше 10 днів у особливий період з моменту оголошення мобілізації до часу введення воєнного стану або до моменту прийняття рішення про демобілізацію, в особливий період під час дії воєнного стану без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Як оформити таку відпустку

Написати рапорт безпосередньо на ім'я командира частини.

Додати до рапорту документи (копії, нотаріальні копії), що підтверджують обставини необхідності термінової відпустки за сімейними обставинами – медична довідка, свідоцтво про народження чи смерть.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024