Більшість батьків на Волині обирають грошову компенсацію замість «Пакунка малюка»

03 Липня 2023, 15:36
Понад чотири тисячі волинян скористалися урядовою програмою «Пакунок малюка» 795
Понад чотири тисячі волинян скористалися урядовою програмою «Пакунок малюка»

Понад чотири тисячі волинян скористалися урядовою програмою «Пакунок малюка» і вже отримали одноразову допомогу.

Про це повідомляє Департамент соціального захисту населення Волинської ОДА.

З них три тисячі 331 особа отримала грошову компенсацію.

Ще 41 заяву наразі опрацьовують фахівці районних та міських управлінь соціального захисту населення. Натомість, 42 особам відмовили у призначенні компенсації з об’єктивних причин.

За словами директора департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Оксани Гобод, батьки чи опікуни новонародженої дитини за бажанням можуть отримати «пакунок малюка» або грошову компенсацію за нього.

Під час воєнного стану (плюс один місяць після його завершення) уряд дозволив використовувати ці кошти на будь-які потреби. Також не застосовується вимога використати грошову компенсацію впродовж 12 місяців. Родина може витратити її протягом воєнного стану плюс один місяць без цього обмеження.

«Оформити компенсацію замість «пакунка» можна онлайн, скориставшись послугою єМалятко. Або офлайн, звернувшись до центру надання адміністративних послуг чи виконавчого органу сільської, селищної ради», – зазначила Оксана Гобод.

До слова, розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» становить не менш як три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, установленого законом на дату подання заяви про призначення грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024