Куди звертатись волинянам, якщо рідні потрапили в полон чи зникли безвісти через збройну агресію рф

23 Червня 2023, 16:24
Фото: Shutterstock 735
Фото: Shutterstock

Волиняни, чиї рідні потрапили в полон або зникли безвісти через збройну агресію рф, можуть звернутися за допомогою до регіонального координатора Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин при Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Україн.

У Волинській області працює регіональний координатор Клименко Раїса Михайлівна. 

Уповноважений: 

  • надає допомогу з пошуку рідних, які пішли воювати та зникли; 
  • у разі потреби спільно надсилає звернення до правоохоронних органів, органів державної влади, МКЧХ та інших установ; 
  • допомагає родичам зниклих зі збором необхідних документів, службовим розслідуванням; 
  • консультує у разі виникнення проблем із отриманням соціальних пільг (грошових виплат) та ін. 

Важливо, що Інститут уповноваженого співпрацює з Міжнародним комітетом Червоного Хреста, який є посередником між Україною й росією. 

Зокрема, Раїса Клименко допомагає надсилати запити до Комітету для отримання підтвердження, що волиняни перебувають у полоні. 

«З приємністю відзначу, що з часу зустрічі із червонохрестівцями у Луцьку, вдалося підтвердити, що п’ятеро військових, сімʼї яких не знали про їхню долю, справді перебувають у російському полоні. До того вони вважалися безвісти зниклими. Скажу, що Україна та кожен з нас робимо усе від нас залежне й необхідне, аби чимшвидше повернути наших військових з полону додому!», – зазначає Уповноважний. 

Важливо, що з 1 травня запрацював Єдиний реєстр щодо пошуку безвісти зниклих за особливих обставин. Витяг з цього реєстру є необхідним документом для отримання соціальних пільг родиною, у якій військовий зник на війні. 

Звернутись до Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Раїси Клименко можна за номерами телефонів: +38(050) 675-34-17 та +38(096) 933-92-63. 

Щодо питання пошуку полонених потрібно звертатися до Національного інформаційного бюро (НІБ). Телефон гарячої лінії: 1648, міський номер у Києві: +38 044 287 81 65. 

Адреса: м. Київ, вул. Чоколівський бульвар, 13. Адреса сайту: nib.gov.ua

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024