Родина з Волині виховує 18 дітей і шукає на усиновлення ще двох малюків

20 Червня 2023, 09:04
Родина Степанюк з Волині 1221
Родина Степанюк з Волині

Родина Степанюк з Волині під час війни поповнилась дітьми, і нині в їхньому домі вісім усиновлених та патронатних дітей, 

Олександр та Надія Степанюки разом 15 років, і всі діти у них усиновлені або під опікою, йдеться в сюжеті ТСН. 

«Я не хотіла бути опікуном, прийомна сім’я, я хотіла бути мамою, для мене було важливо бути мамою для дітей і тому ми для себе вирішили всиновлювати», – розповідає Надія.  

«Взагалі, мені здається, це мрія мого дитинства була, щоб було багато дітей», – додає Олександр.  

Більшість дітей вони забирали з інтернатів, а почалося усе із одного сина. 

«Ми брали для себе одну дитину, а потім виявилось, що є сестричка. Як сестричку не забрати, коли їй кілька місяців?», –  пригадують батьки. 

А ще виявилось, що у їхнього первістка є двоє старших братів. Загалом нині восьмеро усиновлених, семеро дітей прийомних. решта під тимчасовою опікою. 

«Вони знають, що вони усиновлені, бо завжди знайдуться «добрі» люди, які допоможуть… Тому я дітям пояснила, що я вас люблю, я ваша мама, я вас народила серцем», – твердить жінка.  

У родині Степанюків за час війни малюків долалось, серед них Кемаль. Коли його забрали, хлопчику було 3 місяці, нині всі підросли.

Тож родина мріє про новий бус, в якому  їздитимуть усі разом. А ще чекають з фронту на брата Віталика – йому 23 і від початку війни він пішов добровольцем. Молодші діти хочуть бути схожими саме на нього.  

Діти постійно обіймають Надію і Олександра, а ті кажуть, що ще два вільних дитячих ліжка у них  є. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024