Які заходи безпеки запроваджують в Укрзалізниці, поки «жіночі купе» – у розробці

09 Червня 2023, 15:32
Фото: з фейсбук-сторінки «Укрзалізниці» 335
Фото: з фейсбук-сторінки «Укрзалізниці»

В «Укрзалізниці» розповіли про запроваджені безпекові заходи у потягах. Йдеться зокрема про 15% від загальної кількості вагонів, які оснастили камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника.

Про це «УП. Життя» повідомили в «Укрзалізниці».

Мова йде про нові модернізовані вагони, якими вже активно користуються. На підприємстві зазначили, що комплексно працюють над питанням посилення безпекових заходів на залізничному транспорті.

«Безпека – одна з найважливіших послуг, що надається пасажирам АТ «Укрзалізниця», та пріоритет товариства, особливо в умовах повномасштабної війни», – кажуть в «Укрзалізниці».

В «Укрзалізниці» додають, що на вході у вокзальні комплекси знаходяться наряди відомчої воєнізованої охорони підприємства.

«На найбільших вокзалах країни (Київ, Дніпро, Харків) з минулого року запроваджено систему перевірки пасажирів на безпеку за допомогою сучасного оглядового обладнання – рентгенотелевізійних інтроскопів та стаціонарних металодетекторів», – кажуть залізничники.

Також в «Укрзалізниці» зазначили, що на  окремих пасажирських напрямках, зокрема, у поїзді Інтерсіті сполученням «Київ-Краматорськ», працює відомча воєнізована охорона по всій довжині маршруту на обох напрямках.

Створення відокремлених купе для жінок у компанії називають «питанням безпеки».

«Пілот» з жіночими купе планується протестувати впродовж декількох місяців, після чого разом з громадськістю і фахівцями буде ухвалене рішення щодо формату масштабування цієї ініціативи», – розповіли в УЗ.

Залізничники стверджують, що перед запровадженням відповідної ініціативи вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі.

«Нині розробляються IT-рішення та за потреби будуть ініційовані відповідні зміни до нормативних актів. Проводяться також консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями», – додали у компанії.

Лише після цього УЗ визначить напрямки курсування поїздів, де запроваджуватимуться перші жіночі купе, а також кількість місць у поїздах, які виділятимуться виключно для жінок.

Хлопчики віком до шести років зможуть подорожувати потягом зі своїми матерями у жіночих купе, додали в УЗ. 

«АТ «Укрзалізниця» реалізує комплекс безпекових заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у недопущенні насильства у поїздах»,  – зазначають на підприємстві.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024