Родина переселенців із Бахмута, які оселилися в Луцьку, евакуювали до себе двох котів та собаку

18 Травня 2023, 14:33
Ганна Каменник з сім'єю переїхала до Луцька з Бахмута 516
Ганна Каменник з сім'єю переїхала до Луцька з Бахмута

Ганна Каменник з сім'єю переїхала до Луцька з Бахмута під час повномасштабної війни. 

Двох котів та собаку вдалось за допомогою волонтерів привезти до Луцька пізніше, – розповіла жінка Суспільному.

Ганна Каменник розповідає: виїжджали з двома валізами, тому дуже потребували допомоги, адже троє членів сім'ї втратили заробітки. А у Луцьку сім’я збільшилась: народилась донечка.

На Волині вдалось винайняти житло і налагодити побут. За тваринами, які залишилися у Бахмуті, доглядав родич, годував їх, – каже жінка. Лише на початку 2023 року тварин вдалось перевезти до Луцька.

«Собака з котом в Бахмуті були до останнього і вони приїхали перелякані, тому коли виходила десь гуляти з собакою, трішки десь грім якийсь, чи машина десь сильно гуде, він починає прижиматись кудись до стінки чи до кущів», – розповідає жінка.

Поверненню тварин в сім'ю зраділи всі, особливо семирічний Тимофій. Розповідає: першого кота звати Жорік, другого Мурчик, а собаку – Вєня.

 

«Приїхали вони – я кота підстригла, бо в нього шерсть була в сажі, бо там як стріляють, і все осідає, і він такий от, я не могла його домитись», – розповідає Ганна Каменник.

У Луцьку родина винаймає двохкімнатну квартиру, розповідає Ірина Маджа. Живуть разом: шестеро людей і троє домашніх тварин.

Ганна Каменник розповідає: постійно потребують корму для тварин, тому часто звертаються за допомогою, і завдяки луцьким волонтерам вдається годувати домашніх улюбленців звичною для них їжею.

Після завершення війни та перемоги України родині повертатися нікуди, – каже Ганна Каменник, – їхнє місто розбите. Говорить: розпочинатимуть нове життя.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024