У соцмережах дискутують щодо необхідності «жіночих купе» в українських потягах

17 Травня 2023, 17:33
Джерело фото: Укрзалізниця 1923
Джерело фото: Укрзалізниця

Протягом останніх кількох днів у соцмережах набирає обертів дискусія щодо необхідності створення купе для жінок у потягах «Укрзалізниці». Користувачки зазначають, що у більшості випадків не почувають себе безпечно у купе виключно з чоловіками. 

Про це повідомляють #Букви, посилаючись на дописи та обговорення користувачів Twitter. 

Активне обговорення ідеї створення окремих купе для жінок у потягах розпочалося з допису користувачки @Unamanunaa, яка доволі емоційно висловилася щодо перебування в одному купе з трьома чоловіками. Її допис зібрав більше одного мільйона переглядів та понад 4 тисячі вподобайок станом на час публікації цієї новини. 

«Бл*. Нах*й таке задоволення. Я ж тільки зайшла в купешку і тут п*здець. Три чоловіки. С*ка. Й*баних три чоловіки. Я тут три хвилини, а мені вже не добре. Шановна Укрзалізниця, зробіть, будь ласка, тільки жіночі купе. Бо я певне зараз буду купляти квиток в інше купе», – написала дівчина.

Допис користувачки @Unamanunaa
Допис користувачки @Unamanunaa

Згодом, після резонансу у коментарях, вона визнала, що опублікувала допис у не зовсім коректній формі. Проте, дівчина додала, що не довіряє малознайомим чоловікам.

Думки читачів Twitter розділилися. Зокрема, одні підтримують дівчину та заявляють, що вона вчинила правильно, інші стверджують, що її висловлювання засновані лише не власному досвідові, і це не можна приписувати усім чоловікам. 

Допис @Unamanunaa змусив деяких користувачок також поділитися своїми пересторогами, розповідаючи власні історії про домагання у потягах, зокрема в купе. 

Також були люди, що поставилися до обговорення нейтрально або почали створювати меми щодо «жіночого купе». 

Меми про
Меми про "жіноче купе"

Меми про
Меми про "жіноче купе"

Крім того, чоловіки у коментарях зазначали, що на тлі повномасштабної російсько-української війни, подорожуючи за кордон, жінки знаходитимуться у потязі здебільшого серед інших жінок, адже чоловіки призовного віку не мають права на виїзд з України.

Це не вперше, коли «Укрзалізницю» закликали до створення окремих купе для жінок. Так, три роки тому, у 2020 компанія вже зазначала, чому не може створити окремі купе. Наразі «УЗ» не коментувала дискусію в Twitter, що повільно переходить й у Facebook. 

«По-перше, на сьогодні [станом на 2020 рік] в компанії відсутній достатній ресурс парку пасажирських вагонів для виділення окремих купе. Тобто, може виникнути ситуація з недостатньою заселеністю вагонів, що призведе до незадоволення потреб населення у наявності вільних місць у поїздах. По-друге, з правової точки зору ми не можемо відмовити пасажиру в купівлі квитка. Крім того, онлайн Укрзалізниця не може гарантувати, що в купе поїзда буде чоловік або жінка. Існують імена та прізвища, які важко ідентифікувати за статевою ознакою: це можуть бути іноземні, подвійні імена тощо», – написали в «УЗ» у Facebook 16 жовтня 2020 року.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024