Придбали 120 нових книг: дві сестри з Волині створюють подкасти про твори сучасних українських письменників

05 Лютого 2023, 19:29
20-річна Анна та 16-річна Анастасія Урус 1167
20-річна Анна та 16-річна Анастасія Урус

20-річна Анна та 16-річна Анастасія Урус живуть у Володимирі та створюють відеоподкасти про книги сучасних українських письменників.

За минулий рік дівчата прочитали понад 70 книг, а 120 нових придбали до власної бібліотеки, розповідає Суспільне. 

Дівчата часто організовують спільні читання: кожна читає по сто сторінок, а потім одна сестра змінює іншу для відеоподкасту. Під час читання роблять закладки в місцях, які вразили, аби повернутися до конкретного тексту, – розказують дівчата.

«Буває настільки поглинаєш книжку, що не помічаєш якийсь момент, тому перечитування має новий погляд, тому що ти знаєш сюжет, ти не хвилюєшся за сюжет, а хвилюєшся за деталі, звертаєш увагу на деталі», – говорить Анна Урус.

Сестри не виокремлюють жодного з українських авторів. У буктоці демонструють різноманітність жанрів та стилів, де кожен, говорять, знайде щось для себе.

«Знімаємо різне відео від підбірки книжок по жанрах, просять підбірки по віковій категорії, естетичні відео з нарізкою фотографій, щоб людина відчула саму атмосферу книги й можливо захотіла їх прочитати», – говорить Анастасія Урус.

Анна та Анастасія мріють зустрітися із кожним автором, твори яких прочитали, а нещодавно були на зустрічі із Сергієм Жаданом у Луцьку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Луцький школяр прочитав за рік 70 книг і веде блог на ютубі.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024