Як працює будинок для безхатьків у Луцьку, на який витратили мільйон гривень

14 Грудня 2023, 11:10
Сьогодні в будинку проживають п’ять осіб 1876
Сьогодні в будинку проживають п’ять осіб

У Луцьку вже другий місяць функціонує модульний будинок для людей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Він знаходиться на задньому дворі територіального центру соціального обслуговування, що на Данила Галицького, 18.

На його облаштування виділили майже мільйон гривень із міського бюджету.

Сьогодні в будинку проживають п’ять осіб. Двоє із них є безхатьками, а решта мають житло, але через складні сімейні обставини опинилися на вулиці.

Директорка терцентру Галина Шатецька каже, що тимчасово прибувають сюди й з інших населених пунктів – зі Львова, Рівного, Полтави, бо в цих містах подібних закладів немає. 

«Тут можуть знаходитися до 14 осіб, одна кімната призначена для чоловіків, друга – для жінок. Є все необхідне для тимчасового перебування в холодну пору року: постільна білизна, засоби гігієни, чайник, мікрохвильова піч. Мають змогу помитися, попрати одяг, підстригтися, а також харчуватися повноцінним обідом», – розповідає Шатецька. 

За словами речниці Нацполіції Волині Ольги Бузулук, у попередні роки неодноразово у Луцьку люди на вулиці гинули від переохолодження. Такий випадок стався вже і цього року – 21 листопада на одній із вулиць виявили тіло чоловіка без постійного місяця проживання, який помер від переохолодження

«На лінію 102 постійно надходять виклики про те, що десь бачать особу без постійного місця проживання, і просять поліцію приїхати забрати. Це вже була давня наболіла проблема, але завжди стояло питання – куди. Тому у великому місті такий заклад мусить бути, тим більше, що можуть бути і вимкнення електроенергії. Тому головне – зберегти людські життя», – переконана Ольга Бузулук.

Детальніше – дивіться у нашому сюжеті:

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024