Історія пошуку Афіни: як лучанка знайшла в Маріуполі собаку сина, якого захопили в полон

01 Вересня 2023, 14:00
Наталія Ніколаєва з Афіною ВІДЕО 2283
Наталія Ніколаєва з Афіною

Лучанка Наталія Ніколаєва відшукала в Маріуполі собаку свого 26-річного сина Дмитра, який понад рік перебуває у російському полоні.

Дмитро – медик 36-ї бригади морської піхоти. З березня до квітня 2022 року він із побратимами тримав оборону на заводі імені Ілліча в Маріуполі. 

Ще до повномасштабного вторгнення Дмитро хотів собаку і два роки тому нарешті купив цуценя пітбуля, назвав її Афіна

У квітні, коли син потрапив у полон, як розповіли Наталії очевидці, росіяни, побачивши Афіну, наказали вигнати її, інакше погрожували вбити собаку на місці. І Дмитро її відпустив.

Читайте також: Повертали через росію, Латвію, Литву, Польщу: як матір полоненого лучанина знайшла у Маріуполі собаку свого сина 

Наталія увесь рік не припиняла пошуків Афіни, і завдяки соцмережам таки знайшла її – на підприємстві неподалік заводу Ілліча.

«Вона прибилася до них 19 квітня, а сина взяли в полон 12 квітня. Тиждень, мабуть, вона десь бігала, все ж таки шукала. Бо це підприємство в кілометрі від заводу Ілліча, Вона далеко не втекла, по запахах шукала», – розповідає жінка.

Собаку пізнали завдяки оригінально постриженим вухам і білій плямі на лівій задній лапці.

Волонтери везли Афіну через чотири країни – з України в Росію, Литву, Латвію і Польщу.

На допомогу прийшла директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко, саме з нею Наталія поїхала забирати собаку до Польщі.

«Коли ми приїхали і побачили Афіну – я взагалі здивувалася, що собака, який пройшов скільки всього ще може довіряти людям. Стільки, скільки Афіна пережила, якби вона вміла розмовляти, – ми б на сьогодні знали всю історію Маріуполя. Я знаю, скільки Наталя доклала зусиль і врятувала тварину, яка була дорога її сину. Я завжди повторюю, що Ви врятували Афіну, а Афіна врятує Вам сина», – каже Людмила Денисенко.

Уже в Луцьку Афіна народила семеро цуценят. У родині це сприйняли, як ще одне диво.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024