Пісні на замовлення і гра в «квача»: як луцький кликун збирає гроші для ЗСУ

24 Серпня 2023, 17:24
Андрій Єдинак – музикант, вчитель у музичній школі та луцький кликун 1614
Андрій Єдинак – музикант, вчитель у музичній школі та луцький кликун

Андрій Єдинак – музикант, вчитель у музичній школі та луцький кликун. Уже п’ять років кожного дня він підіймається на вежу Луцького замку, щоб зіграти гімн України.

А з березня 2022 року луцький кликун став волонтером у громадській організації «Генерація змін». Для військовослужбовців волонтерський штаб закупляє автівки, одяг, спорядження і речі для облаштування позицій.

«Спочатку відправляли їжу на блокпости хлопцям, відправляли в Київ, різні міста. Багато вареників забирали. Я був експерт із розвезення вареників, можна сказати, – по всьому місту їздив машиною їх збирав, потім до ночі вантажили на поїзди», – пригадує Андрій.

Андрій Єдинак
Андрій Єдинак

Фото: Генерація змін/ фейсбук
Фото: Генерація змін/ фейсбук

Восени минулого року хлопець організував «квач-донат» – масштабний збір на зарядні станції для українських військових, які звільняли Херсонщину.

«Люди закидали мені гроші на картку, тоді скидали скрін і позначали в наступних сторіс, кому вони передають цей «квач». І ті мали поповнити «банку» і передати наступним. Так ми зібрали понад 110 тисяч гривень», – розповідає кликун.

Фото: Генерація змін/ фейсбук
Фото: Генерація змін/ фейсбук

Також Андрій виконував у соцмережах пісні на замовлення за донат.

«Я виставляв в інстаграмі таку пропозицію: ви скидаєте будь-яку суму, скидаєте назву композиції – і я в наступній сторіз її виконую. Таким чином ми теж нормально зібрали. Замовляли різні пісні – й українські, й іноземні. Деякі доводилося вчити з нуля між уроками у музичній школі»

 З минулого літа Андрій Єдинак почав ходити грати в луцькому парку ім. Лесі Українки і там збирати гроші на ЗСУ.

«Грав музику під фонограми на трубі, таким чином збирав гроші на потреби нашої волонтерської організації. За півтори години я збирав понад  тисячу гривень.  Люди підходять, дякують, хвалять, мені подобається».

Детальніше – дивіться у відео:

Зараз Андрій разом із «Генерацією змін» збирає кошти на тепловізійний приціл для снайперів. Підтримати збір можна за такими реквізитами:

Посилання на Монобанку

Карта ПРИВАТ: 5168745607158521 (Прокопук Н.Р.)

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024