Івенти для тебе: у Луцьку проводять ресурсні заходи для дівчат

18 Січня 2023, 11:00
Анастасія Кривеха з дівчатами 1630
Анастасія Кривеха з дівчатами

Анастасія Кривеха переїхала до Луцька з Криму сім років тому. На Волині займалася маркетингом, SMM, івент-менеджментом – організовувала заходи на бізнесову тематику.

У 2021 році задумала подорож для своїх подруг в Італію. Знайшла квитки, маршрут, якісь цікавинки. Зібралася ціла група з десяти дівчат – не лише подруги Насті. І після поїздки зрозуміла, що їй цікаво таким займатися, а ідей вистачає. До того ж від попередньої діяльності мала вигорання.

Так з'явилася сторінка «Івенти для тебе» в інстаграм, де дівчина публікує анонси різноманітних заходів, які організовує для дівчат у Луцьку. 

Район.Життя поспілкувався із Настею та дізнався, що «Івенти» – це не лише про поїздки, а й місце, де можна класно провести час і пізнати глибше себе, це про культуру і дозвілля саме для дівчат. 

Анастасія Кривеха
Анастасія Кривеха

РЕСУРСНЕ ДОЗВІЛЛЯ 

Анастасія почала шукати різні варіанти, що можна робити у Луцьку. Каже, насправді цього вистачає. 

За цей час організувала майстер-класи із гончарства, малювання, скелелазіння, сплав на сап-дошках, бранчі із фотосесіями, вуличні тренування, поїздки на лавандове поле, малювання нейрографіки, зустрічі із психологами, арттерапевтами і навіть дівочий ретрит на Світязі.

«Основний критерій поки що – це має подобатися мені, тобто я уже це пробувала і можу бути впевненою у якості того, що пропоную іншим. Це ніби проєкція мого життя. Часто мої заходи розпочинаються зі слів «А давайте?», і багато хто приходить на довіру», – розповідає Анастасія. 

І саме спілкування між дівчатами – теж ресурсне. Багато хто приходить на наступні заходи і бере своїх подруг.

Майстерклас із гончарства
Майстерклас із гончарства

Захід сонця на лавандовому полі
Захід сонця на лавандовому полі

ПІЗНАННЯ СЕБЕ

Коли Анастасія Кривеха створила сторінку «Івентів» в інстаграмі, то зазначила, що відкрита до співпраці. І однією з тих, хто написав найперше, була луцька арттерапевтка Марина Каменська. 

Арттерапевтичні техніки (малювання, ліпка) та метафоричні карти допомагають працювати із внутрішніми запитами, прислухатися до своїх відчуттів, гармонізують внутрішній стан. Адже тут йде робота із несвідомим.

Теми зустрічей були різні – впевненість, жіночність, стосунки, пошук себе. 

«За допомогою МАК-карт дівчина знаходить відповіді всередині себе або якісь підказки, що їй зараз потрібно – можливо, вона просто виснажена і потрібно більше відпочити, або навпаки – варто спробувати щось нове», – пояснює Настя. 

Каже, запит про пошук чи зміну сфери діяльності став ще більш популярним після початку повномасштабної війни. Війна ніби розвернула людина саму до себе.

«Але хочу попередити, якщо ви йдете у пізнання себе, там можна побачити різну інформацію, не завжди приємну. І потрібно мати багато ресурсу, щоб щось змінювати», – застерігає дівчина.

Атмосферні дівич-вечори - час пізнання себе через МАК-карти + коучинг
Атмосферні дівич-вечори - час пізнання себе через МАК-карти + коучинг

Є ще такий інструмент самопізнання як древня індійська настільна гра «Ліла», яка допомагає зрозуміти причинно-наслідкові зв’язки подій у житті. Під час гри учасниці шукають відповідь на питання не «Чому зі мною це відбувається?», а «Для чого?». 

Настя розповідає, що дівчата зазвичай приходять на гру із запитом або власної транформації, або зміни роботи чи сфери діяльності. 

Що цікаво, після гри дехто втілив свої проєкти, які ніяк не вдавалося реалізувати до того. 

Одна психологиня довгий час хотіла створити терапевтичний курс – для українців, які потребують психологічної підтримки. Після гри вона запустила його онлайн.

«Інша моя знайома, яка зараз живе в Одесі, переймалася тим, що через війну багато креативних особистостей виїхали з її міста. І звичної для неї тусовки, заходів не було. І у неї виникла ідея провести свій івент у форматі бранчу, але дуже переживала, чи хтось прийде, чи це зараз взагалі на часі. У неї брат у полоні, і вона була в дуже пригніченому стані. З таким запитом вона зайшла на гру. В рузультаті вона зрозуміла, чого боїться і в чому її перешкоди. Я сказала, якщо вона все організує, то приїду в Одесу», – пригадує Настя і додає, що буквально через декілька тижнів поїздка в Одесу відбулася.

І, за її словами, це показує, що у людей є внутрішні сили, внутрішній поклик розвиватися, все одно це важливо, не зважаючи на війну.

«Нещодавно я слухала одну лекцію, де була мова, що зараз відбувається криза капіталізму. Що мода на збагачення, лише на матеріальне проходить. А зараз в тренді – робити не те, що тільки приносить гроші, а й те, що ти любиш в першу чергу. Люди втомлюються від своїх графіків, вони вигорають. І це ознака того, що або система працює погано, або людина не вміє класно відновлюватися, тому треба шукати свої власні способи це робити. І мені дуже хотілося б, щоб люди про це задумувалися ще до того, як почнуть страждати від депресій або коли будуть мати якісь проблеми із здоров'ям», – переконана Анастасія Кривеха. 

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Гра Ліла, МАК-карти, подорожі, бранчі (@eventy_dlia_tebe)

 

ЩО ЗМІНИЛА ВІЙНА

Після 24 лютого, звичайно, на деякий час все зупинилося, але вже у березні Настя організувала підтримуючу онлайн-зустріч з психологом. 

«Війна прийшла не лише на нашу територію, а й в душу кожного українця. Я розуміла, що психологічна підтримка дуже важлива. І ми говорили про те, що людина, мозок людини, найбільше боїться невідомого. І щоб зменшити рівень впливу страху на себе, потрібно якусь частину невідомого зробити для себе відомою. Якщо ми говоримо про війну – потрібно прорахувати хоча б приблизно, що ти будеш робити у випадку 1), 2), 3)».

Потім Анастасія організувала й офлайн зустріч для дівчат, на якій психологиня Юлія Дзюба дала певні техніки самодопомоги. 

На зустрічі були й дівчата-переселенки, у когось брат або чоловік пішли на фронт.

Підтримуюча зустріч з психологом Юлею Дзюбою, 26.03.22.
Підтримуюча зустріч з психологом Юлею Дзюбою, 26.03.22.

«Це моя сила – я знаю, як організовувати процеси і людей. І направила свій фокус на те, щоб дати людям враження, ресурс, можливість виговоритися і бути почутим, прожити складні емоції. Ми багато говорили про те, як працює психіка, як людям виживати у кризових станах. Хто як переживає цю війну, ділились своїми думками. І ця зустріч стала дуже ресурсною для багатьох, я зрозуміла, що не зважаючи на війну, такі заходи потрібні», – згадує організаторка.

І вже починаючи з травня, дякуючи ЗСУ, івенти почала проводити регулярно. 10% від квитків відправляє на благодійність.

Перша офлайн-зустріч після початку повномасштабної війни
Перша офлайн-зустріч після початку повномасштабної війни

Презентації книги Марії Вінчук
Презентації книги Марії Вінчук

КУЛЬТУРА ВІДПОЧИНКУ

Ми розмірковуємо, що це, напевне, особливості українського менталітету, які збереглися ще із Радянського Союзу – у нас є більше культ праці, а відпочинок вважається чимось незначним або не таким важливим. Або стосується лише відпустки раз в рік. 

Війна показала, що це біг на довгу дистанцію, і без відновлення ресурсу дійти до фінішу – нереально. 

Тут на допомогу може прийти новизна – все, що ми робимо вперше, насправді дуже заряджає. Найперше – це подорожі.

«Спочатку я не усвідомлювала силу подорожі, думала, просто вмію класно її організувати, а потім побачила, якими приїжджають дівчата – вони відчувають легкість, запал, бажання жити. Особливо це помітно на фоні війни», – ділиться спостереженнями дівчина.

Але, за її словами, не обов’язково їхати кудись далеко, щось відчути новизну, можна шукати щось нове і в Луцьку.

Одним із таких відкриттів для багатьох учасниць «Івентів для тебе» стали сап-дошки:

«Я вперше зробила сплав на сам-дошках на сході сонця, і тоді всі дівчата, які прийшли, були теж вперше. Потім ми повторили на заході сонця». 

Розповідає, що потім багато хто приходив кататися на дошках ще раз, уже зі своїми друзями, таким чином  «Івенти для тебе» допомагають розвивати наш локальний малий бізнес. 

Сплав на сап-дошках річкою Стир
Сплав на сап-дошках річкою Стир

«Найбільше я хочу, щоб на моїх заходах – у процесі розмови, практики, подорожі – людина задумалася і навчилася чути себе, саме тут і саме зараз. Багато хто має великі очікування від Перемоги і ніби завмирає, відкладає своє життя до того часу. Це допомагає виживати, але в той же час життя проходить. А у нас насправді є тільки один день – сьогодні», – резюмує Анастасія Кривеха.

Атмосфера заходів
Атмосфера заходів

Скелелазіння
Скелелазіння

Кінна прогулянка у Сокиричах
Кінна прогулянка у Сокиричах

Подорож в Італію, жовтень 2022
Подорож в Італію, жовтень 2022

Майстерклас із гончарства
Майстерклас із гончарства

Фотобранч у яблуневому саду
Фотобранч у яблуневому саду

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024