Що купив на базарі у Шацьку Євген Клопотенко
Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко нещодавно відвідав Волинь, де познайомився з місцевою гастрономією – куштував чорний борщ, манники, пончики та інші автентичні страви.
Також він завітав на ринок у Шацьку, йдеться у його відео на ютуб.
Як зізнався сам, у першу чергу його цікавила сушена ковбаса.
Читати також: Чорний борщ, манники, сушена ковбаса: які автентичні страви куштував на Волині Клопотенко
«Я за нею проїхав 700 кілометрів із Києва», – сказав Клопотенко продавчиням.
Виявляється, він ніколи не куштував такого делікатесу.
«Я знаю, що в Норвегії сушать тріску, але це риба, а у нас роблять за схожим принципом ковбасу. І я такий – вау, сушена ковбаса! Я такого ніколи не їв», – поділився відомий шеф-кухар.
Також йому подарували на базарі хліб із «чорнушкою» або чорним тмином.
«Будете знати, у Шацьку найкращий хліб – у Зіни», – сказали йому місцеві жителі.
Побачив і придбав він й особливу ягоду – мохову або «махулю», схожа на журавлину.
А також купив п’ять кілограмів білих грибів.
У той час, як розповів водій Валерій, Шацьк увесь гудів.
«Сиджу п’ю каву у кав’ярні поряд, заходить мужичок і до нього продавчиня каже: «Коля! А ти Клопотенка бачив?». «Де?». «А на базарі». Бігом побіг туди», – сміявся той.
Жіночки взяли Євгена в «оборот» і не хотіли відпускати. Одна з них навіть пожартувала, що якби побачила його раніше, то десь би сховала.
«Не знав, як на це реагувати. Чи це щось, наче комплімент. Чи погроза. Так і не зрозумів», – усміхнувся Клопотенко.
Він поділився, що мріє про те, щоб колись усі українські ринки були оцифровані і щоб можна було з легкістю замовити доставлення додому.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром