Страви з полуниці: 5 найпоширеніших рецептів

29 Травня 2024, 16:01
Страви з полуниці: 5 найпоширеніших рецептів 831
Страви з полуниці: 5 найпоширеніших рецептів

Полуниця – одна з перших ягід, котрі вже в кінці травня починають з'являтися на прилавках магазинів та фермерських ринків.

Про це пише на сайті Клопотенко.

Традиційно полуницю їдять свіжою, зі сметаною і цукром, додають у пироги, іноді роблять з неї десерти та коктейлі.

Але насправді з цієї ягоди можна приготувати безліч найрізноманітніших страв. Полуницю можна додавати навіть в салати, як помідори чері чи звичайні солодкаві сорти.

Салат з полуницею і шпинатом

Інгредієнти:

  • 50 грамів полуниці;
  • 125 грамів шпинату;
  • 15 оливок без кісточки;
  • 125 грамів м’якого козячого сиру;
  • 3 столових ложки.олії;
  • 1 чайна ложка меду;
  • 1 столова ложка французької гірчиці в зернах;
  • 2 столових ложки соку лимона;
  • сіль і перець до смаку.

Спершу потрібно помити полуницю, видалити хвостики та нарізати кожну на четвертинки.

Далі необхідно викласти на широку тарілку свіжий шпинат, зверху – часточки полуниці, оливки та козячий сир. Якщо сир дуже м’який, потріьно викласти його за допомогою чайної ложки.

Після чого треба на невеликій мисочці змішати олію, мед і французьку гірчицю в зернах, додати лимонний сік, посолити і поперчити до смаку. 

На завершення – перемішати соус і полити ним салат.

Чизкейк з полуницею без випічки

Інгредієнти:

  • 200 грамів цукрового печива;
  • 100 грамів вершкового масла кімнатної температури;
  • 700 грамів кисломолочного сиру;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 100 грамів сметани 20%;
  • 5 столових ложки цукру;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • 300 грамів полуниці + для прикраси.

Перший крок є викладання печива в блендер. Далі потрібно перебити його в крихту. Або ж покласти його між 2 листів пергаменту та потовкти качалкою. У подрібнене печиво необхідно додати розмʼякшене чи розтоплене масло та перемішати до однорідності.

Після цього слід простелити розʼємну форму пергаментом, викласти туди «тісто», утрамбувати корж руками чи за допомогою склянки та переставити форму в холодильник на 1 годину, щоб корж затвердів.

Потім необхідно у блендер викласти кисломолочний сир, масло кімнатної температури, сметану, цукор, ванільний цукор та полуницю та збити до однорідності та змішати всю сирну масу.

Далі потрібно викласти сирну масу на корж, розрівняти верх лопаткою та переставити чизкейк у холодильник на 3-4 години, краще на ніч.

На завершення можна прикрасити чизкейк тонкими слайсами полуниці.

Сирники з полуницею

Інгредієнти:

  • 500 грамів кисломолочного сиру;
  • 1 яйце;
  • 3 столових ложки цукру;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • 1/2 чайних ложки солі;
  • 100 грамів + 1 столова ложка борошна для панірування;
  • 100 грамів полуниці (приблизно 5 великих ягід);
  • 4 столових ложки рослинної олії для смаження;
  • 1 столова ложка цукрової пудри (для подачі);
  • 150 мілілітрів сметани (для подачі).

Спершу потрібно перебити кисломолочний сир блендером або перетерти через сито до однорідної, кремової консистенції.

Далі необхідно додайте яйце, цукор, сіль, ванільний цукор та все перемішати.

Потім слід додати просіяне борошно і замісити тісто.

Після цього треба присипати робочу поверхню борошном та сформувати з сирної маси довгасту «ковбаску» та розрізати її на 6 рівних частин.

Наступним кроком є миття полуниці. Потім потрібно висушити її паперовим рушником, розрізати кожну ягідку на 4 частини та у кожен шматочок сирної маси викласти по 3 шматочки полуниць.

Необхідно пальцями защепити майбутній сирник так, щоб начинка з полуниці опинилася всередині та сформувати сирники за допомогою широкої склянки.

Далі слід обваляти сирники у борошні, викласти сирники на розігріту пательню з рослинною олією та смажити на невеликому вогні з обох боків по 2 хв або до рум'яності. 

Щоб довести страву до готовності, потрібно викласти сирники на застелене пергаментом деко та запікати 10 хв у розігрітій до 180 градусів духовці. 

За бажанням можна присипати готові сирники цукровою пудрою та подавати разом зі сметаною.

Брускети з полуницею

Інгредієнти:

  • 1 французький багет;
  • 250 грамів вершкового крем-сиру;
  • 250 грамів  полуниці;
  • 2 столових ложки бальзамічного оцту (або соусу)4
  • 3 гілочки базиліку;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка меленого перцю.

Спершу потрібно нарізати французький багет довгими скибочками під кутом 45 градусів та підсушити хліб на сухій пательні на середньому вогні до золотавої скоринки і дати повністю охолонути.

Далі необхідно змастити кожну скибочку хліба крем-сиром. 

Після чого слід помити полуницю, очистити від плодоніжки й нарізати кубиками зі стороною приблизно 1 сантиметр.

Наприкінці треба викласти полуницю на багет із крем-сиром, скропити бальзамічним оцтом, прикрасити листочками базиліку, посолити і поперчити.

Салат з полуницями та овочами гриль

Інгредієнти:

  • 200 грамів полуниці;
  • 2 томати;
  • 1 кабачок;
  • 3 гілочки м'яти;
  • 1 столова ложка оливкової олії (і додатково для смаження);
  • сіль до смаку.

Насамперед потрібно порізати кабачок кільцями та томати порізати невеликими шматочками. Далі слід обсмажити овочі на пательні гриль або відкритому грилі протягом 2-3 хвилин та посолити за смаком.

Після чого необхідно помити полуниці і видалити хвостики. 

Насамкінець треба змішати в салатнику полуниці з овочами, додати подрібнені листя м'яти і оливкову олію.

 

Коментар
13/06/2024 Четвер
13.06.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром