Смачна та пухка: рецепт картопляної фокаччі від волинського блогера-пекаря

23 Квітня 2024, 20:00
Фокача 284
Фокача

Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець розповів, як приготувати картопляну фокачу.

Відповідне відео він оприлюднив у соцмережах, – пише ВСН.

У коментарях зазначили, що за цим рецептом фокача виходить «дуже смачна та пухка».

Інгредієнти:

  • 500г борошна
  • 200г пюре синьою картоплі (можна замінити звичайною)
  • 400г холодної води
  • 25г оливкової олії
  • 10г свіжих дріжджів
  • 10г солі

Приготування:

  1. Замішати все протягом 20 хвилин.
  2. Залишити при кімнатній температурі на 1год.
  3. Перекласти на ніч в холодильник.
  4. Обімняти і перекласти на деко змащене олією.
  5. Дати збільшитись в 2,5 рази і полити олією.
  6. Помасажувати, додати томати чері і присипати улюбленими спеціями.
  7. Випікати при 230℃ (без конвекції) 25 хв.
  8. Полити зверху ще олією.

 

 

Коментар
26/05/2024 Субота
25.05.2024
24.05.2024