Волинський блогер-пекар поділився рецептом швидкої паски

02 Квітня 2024, 19:00
Паска 394
Паска

Великдень – одне з важливих релігійних свят для багатьох вірян. Це перехідне свято, тому його дата річною змінюється. У цьому році в Україні Великдень відзначатиметься 5 травня, тоді як католики святкують його 31 березня. 

Нещодавно волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом швидкої паски. Про те, як швидко приготувати текстурну паску, він розповів у соцмережах, пише ВСН.

Інгредієнти

Тісто

  • Борошно в/г 270г
  • Молоко 2.5% 120г
  • Цукор 90г
  • Дріжджі прес. 15г
  • Яйця  70г
  • Масло 82% 100г
  • Сіль 5г

Додатки (всі продукти беремо з холодильника)

  • Родзинкі сині 100г
  • Родзинкі коричневі  100г
  • Цедра апельсина 5г

Спосіб приготування:

В чаші тістоміса з'єднуємо борошно, молоко (холодне), цукор, дріжджі та половину яєць. Вимішуємо до однорідності 6-8 хвилин. Тісто повинно відлипати від чаші міксера. Тоді додаємо другу частину яєць, сіль і ще раз вимішуємо до середнього розвитку глютену (близько 5 хвилин).

Далі в 3 частини додаємо холодне вершкове масло і кожен раз добре вимішуємо, щоб масло добре вмішалось. Тісто повинно добре розтягуватись і бути пружним.

В кінці додаємо додатки й вмішуємо їх на невеликій швидкості. Температура тіста не повинна перевищувати 25 °C. Якщо немає термометра, то спробуйте руками, тісто повинно бути злегка прохолодне. 

Потім відбувається процес бродіння (близько 1,5 - 2 години) при кімнатній температурі. Тісто повинно вирости в 2 рази. Потім формуємо й відправляємо на фінальну розтійку при кімнатній температурі 2 - 2, 5 години. Тісто повинно бути нижчим за форму на 2 сантиметри.

Перед випічкою за бажанням змащуємо яйцем та посипаємо мигдалевими пластівцями. Випікаємо при 170 °C (верх/низ + конвекція). Паска середнього розміру (500г) випікатиметься приблизно 25 хвилин.

Коментар
24/07/2024 Середа
24.07.2024
23.07.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром