Не черствіють навіть за декілька днів: рецепт пісних пончиків
У зв'язку з переходом на новоюліанський календар, дата святкування Різдва в Україні змінилася (25 грудня замість 7 січня). Змінився також період проведення Різдвяного посту. Цього року він почався 15 листопада і закінчиться 24 грудня.
Чудовою пісною стравою є пончики. Рецепт опублікувала Сім’я і дім.
Читати також: Перехід на нові дати: календар зимових свят цього року
Пончики виходять м'якенькі, пухкенькі та апетитні, хоч і пісні. Не черствіють навіть за декілька днів.
- 200 мл теплої води,
- 25 г дріжджів,
- дрібка солі, 2 ст. ложки цукру,
- 50 г олії без запаху,
- 500 г просіяного борошна.
Тісто універсальне, можна робити пончики з будь-якою начинкою (і солодкою, і солоною), а можна пекти без начинки – теж дуже смачні вдаються.
У 200 мл теплої води додати 25 г пресованих дріжджів, вимішати, додати дрібку солі, 2 столові ложки цукру, 50 г олії без запаху. Вимішати до однорідності, додати 500 г попередньо просіяного борошна, замісити м’яке тісто. Тісто має бути середньої консистенції, тобто не туге, а м’яке.
Накрити тісто рушником, поставити в тепле місце для підйому тіста, на 1,5 години. Коли тісто зійде перший раз, злегка його обім’яти. Дати тістові ще раз підійти, аж потім формувати пончики.
На робочу поверхню, посипану борошном, викласти тісто, розкотити не дуже тонко, вирізати склянкою кружечки, дати їм підійти 10 хвилин. Можна робити з начинкою. Смажити у великій кількості олії з обох сторін на середньому вогні до зарум’янення. Остудити, посипати цукровою пудрою.
Рецепт Магдалини Шершун