Хореограф з Ужгорода розробив кріплення для кулеметів, щоб допомогти ЗСУ

09 Червня 2023, 20:39
Ігор Коропчак 745
Ігор Коропчак

Професійний хореограф і фотограф Ігор Коропчак з Ужгорода розробив і виготовляє для військових спеціальні конструкції для зброї. Це рухомі турелі, триноги та інші кріплення для різних типів кулеметів.

Про це повідомляють «Вікна».

Вони допомагають прицільніше стріляти та знищувати броньовану техніку та повітряні цілі ворога. Під час бою мобільність кулеметника може врятувати життя багатьох військових.

Турель — установка для кріплення кулемета, яка допомагає легко ним керувати. Модуль обертається на 360 градусів, опускається та підіймається. Є кріплення до різних типів зброї. Кулемет встановлений на турель може збити і дрон Shahed. 

«Це руйнівна сила, вона може зупинити таку техніку як БТР та навіть пошкодити танк», — говорить Ігор Коропчак.

Фото: сайт 0312. Сайт міста Ужгород

Чоловік до повномасштабної війни був викладачем хореографії та фотографом, має освіту інженера. Щоб допомогти фронту, чоловік використав свої знання та з перших днів великої війни почав виготовляти так звані кішки для розмінування.

Ігор каже, що повномасштабна війна переформатувала багатьох. Він підлаштовувався під ті задачі, які ставили не проєктанти, а військові. Інженер також проєктував та виготовляв різноманітні пічки-буржуйки, а коли отримав замовлення від військових на кріплення до кулеметів і триноги, розробив і їх. Виготовляє все разом з помічниками.

Фото: сайт 0312. Сайт міста Ужгород

Майстри використовують міцну сталь, за допомогою лазера вирізають деталі і потім збирають їх. Перед відправленням на фронт усі вироби проходять випробування в умовах наближених до польових. Одна така турель коштує 60 тисяч гривень. Кошти на виготовлення Ігор шукає серед знайомих підприємців.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024