На Закарпатті 16-річна дівчина народила свою третю дитину у кареті «швидкої»

04 Червня 2023, 15:14
Бригада медиків, яка приймала пологи 445
Бригада медиків, яка приймала пологи

У Закарпатській області 16-річна дівчина народила у кареті швидкої допомоги свою третю дитину. За словами медиків, ці пологи у неповнолітньої були складними.

Повідомлення про те, що в 16-річної дівчини з села Кам’янське Берегівського району починаються пологи закарпатські медики отримали 31 травня об 11:30 год, повідомляють у Закарпатському територіальному центрі екстреної медичної допомоги.

Все ускладнювалось тим, що у неї почалась кровотеча. На місце одразу вирушили медики, щоб допомогти породіллі. 

Не минуло і 10 хвилин, як медики були біля породіллі. У неї це вже були треті пологи. 

«Молода жінка каже, що на обліку у гінеколога або сімейного лікаря не була і дитина народжується завчасно (триває 32-34 тиждень вагітності)», – повідомили лікарі. 

Після огляду лікарі вирішили одразу госпіталізувати вагітну через ризики, проте дорогою до лікарні у неї почалися пологи. 

«Медичне авто зупиняється і бригада готується до пологів. Ситуація ускладнена: стрімкі пологи, сідничне передлежання дитини та тендітна породілля. Але завдяки досвіду та професіоналізму медиків все проходить добре і народжується дівчинка. Однак, немовля не кричить і не дихає. Медики «екстренки» проводять реанімаційні заходи й за 2-3 хвилина дитинка голосно кричить і починає дихати», - повідомили лікарі. 

Породіллю та немовля госпіталізували, їхньому життю нічого не загрожує. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024