13-річний волонтер з Англії виготовив «чашу надії», щоб допомогти українським дітям

30 Травня 2023, 17:19
Фото з інстаграм-сторінки Габріеля Кларка 652
Фото з інстаграм-сторінки Габріеля Кларка

13-річний Габріель Кларк з Англії проводить благодійні збори, аби допомогти українським дітям. На початку повномасштабного вторгнення хлопець виготовив із дерева «чашу надії» і зібрав 250 тисяч фунтів стерлінгів. 

На початку 2023 року Габріель вирішив поновити збір. Його ініціативу одразу підтримали світові зірки й люди з різних країн, йдеться у сюжеті «Ранку Вдома».

Габріель родом із Камбрії — графства на північному заході Англії. На початку 2023 року він виготовив нову чашу та оголосив про онлайн-розіграш.

Фото з інстаграм-сторінки Габріеля Кларка

Ініціативу хлопця одразу ж підтримали тисячі людей з різних країн світу та селебріті. Зокрема, співачка Софі Елліс-Бекстор, актор Нік Офферман, модель Поппі Делевінь та телеведучий Джеремі Боуен.

Тепер Габріель скерував до благодійних фондів ще 24 тисячі фунтів стерлінгів.

Така потужна увага й активність небайдужих до біди українців приголомшила юного благодійника, адже торішній збір відбувався одразу після початку повномасштабної війни. Переконатись у тому, що й через рік люди прагнуть допомагати українцям — неймовірно.

«Українські діти такі самі, як я, як і решта моїх друзів. Тільки на відміну від нас, їм довелось пройти через багато що. Я точно знаю, є спосіб їм допомогти. Всі ми маємо це робити», — розповів 13-річний благодійник Габріель Кларк.

Габріель сам навчився працювати з деревом. Для української чаші надії хлопець обрав три типи деревини: ясен та екзотичні сапеллі.  На виготовлення чаші надії хлопцю знадобилося 10 годин.

До речі, фонд Save the Children, куди Габріель перераховує кошти, концентрується на трьох напрямах — конфлікти, їжа та освіта. В організації сподіваються, що вчинок Габріеля надихне інших молодих людей використати свої таланти, аби зібрати кошти на добрі справи. Адже будь-яка маленька дія може врятувати комусь життя.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024