Зворушливий сюрприз: пораненому воїну з Рівненщини привезли з фронту його чотирилапого друга

30 Травня 2023, 16:09
Сергій Поліщук разом із своїм чотирилапим другом 1298
Сергій Поліщук разом із своїм чотирилапим другом

Воїну з Рівненщини, уродженцю Мнишина, Сергію Поліщуку, який лікується після бойового поранення, нещодавно зробили приємний сюрприз. До медзакладу, де знаходиться боєць, привезли його пса Біма, з яким він потоваришував на передовій.

Сам Сергій називає його Бімохою, про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив голова Гощанської громади Микола Панчук, який повернувся зі сходу України.

За його совами, це неймовірна історія дружби і вірності серед численних історій війни.

Старший сержант, командир відділення кулеметного взводу 14 окремого стрілецького батальйону «Полісся» Сергій Поліщук зустрів безпородне цуценя 9 місяців тому поблизу Конотопа. Волонтери, які рятували тварин, неохоче віддали його Сергієві. Цуценя було кволим, потребувало лікування. Сергій пообіцяв вилікувати та дбати про нього. Слова дотримав. 

Сергій Поліщук разом із своїм чотирилапим другом
Сергій Поліщук разом із своїм чотирилапим другом

Упродовж цих місяців Бім завжди був поруч зі своїм господарем. Бахмут, Торецьк, Іванківське, Оріхово-Василівка… Рятуючи командира БМП під час наступальної операції поблизу Оріхово-Василівки, Сергій дістав важкі поранення. Переломи обох рук, посічені осколками ноги й спина. 

У лікарню Сергій потрапив 11 травня. Бім залишався на позиції з побратимами Сергія, але постійно шукав свого господаря, зустрічав кожну машину, відмовлявся від їжі та води. 

«Сергій просив хлопців якимось чином відправити Біма в Рівне, до своєї родини. І нам вдалося виконати його прохання, але перед тим ще й організувати зустріч Сергія з Бімохою. І це було неймовірно. Бім житиме в Рівному. Про нього дбатимуть доньки Сергія, дружина і теща», – поділився подробицями Микола Панчук.

Сергій після одужання планує повернутися до побратимів і далі застосовувати свій бойовий досвід. А він у нього чималий. Ще в 2015-16 роках він брав участь в АТО. Через шість років він знову повернувся під Бахмут. 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024