Різні види сиру – незамінна страва літніх пікніків та складова багатьох страв, що особливо смакують у теплу пору року. Бринза, чечіль, сулугуні, халумі – розмаїття вражає та дозволяє експериментувати, готуючи улюблені літні салати, основні страви та закуски.
Як не заплутатися, вибираючи сир, та обрати точно натуральний продукт, розбиралася журналістка Район.Життя разом з фахівцями мережі супермаркетів «Наш Край». У магазині на Ковельській зібрали у покупців підбірку улюблених страв із сиром.
Аби приготувати смачну страву, необхідно вміти правильно обирати сир. Для цього слід дотримуватись кількох простих правил:
Технологиня мережі супермаркетів «Наш Край» Тетяна Басалик радить звертати найбільшу увагу саме на цей критерій. Як один з еталонів натурального продукту вона наводить приклад сиру виробництва «Шацькмолоко».
За словами фахівчині, склад у цього виробника є одним з найліпших на волинському ринку. До того ж молоко для продукції застосовують із власної ферми.
Смаколики, що мають у складі сир, як правило, легко готуються, тож не вимагають ґрунтовних знань у кулінарії. Страви із різними видами сиру готують на сніданки, пікніки, обіди та вечері.
Сир – універсальний складник наїдків, адже добре пасує як у складі салатів, так і десертів та основних страв, а може бути й самостійно закускою – до вина, кави чи пива.
У супермаркеті «Наш Край», біля вітрини «Шацькмолоко», де завжди людно, покупці поділилися рецептами улюблених страв із сиром.
Пані Тетяна розповідає, що ця страва чудово смакує на сніданок. Також вона чудово підходить для святкового столу. Страва корисна та ситна.
«Часто купую у магазині «Наш Край». Сири від «Шацькмолоко» є моїми фаворитами. Бринза завжди свіжа та якісна. Саме те, що треба для приготування літнього ситного салатика», – розповідає Тетяна.
Складники:
Усе нарізаємо у рівних пропорціях та перемішуємо. Заправляємо оливковою олією з додаванням соєвого та бальзамічного соусів. Зверху прикрашаємо руколою.
Студентка Аліна поділилася, що любить куштувати незвичні страви. Якось вона сама вигадала пікантний салат із моркви та копченого сиру. Страва так полюбилася, що потрапила до списку улюблених.
«Якось я прокинулася і довго не могла вирішити, що приготувати на сніданок. Після декількох хвилин роздумів перед холодильником вирішила змішати все, що там «криво» лежало. Так я і приготувала швидкий та дотепер улюблений салат», – розповідає дівчина.
Вона додає, що сир від «Шацькмолоко» – постійна покупка у її продуктовому кошику, адже завжди смачний та має тривалий термін зберігання.
Складники:
Яйце відварити та натерти на крупній на тертці, сир порвати руками на великі волокна. З'єднати у тарілці всі інгредієнти та заправити майонезом.
Подружжя Кондратюків порадило спробувати приготувати вершкові млинці.
«Щоразу, коли на столі опиняються млинці, ти подумки переносишся у дитинство та насолоджуєшся бабусиними домашніми солодкими стравами. Масло до цієї страви звикли купувати від виробника «Шацькмолоко». Подобається як якість товару, так і ціни», – говорить пара.
Складники:
Перемішуємо яйця, сіль і цукор, поки кристалики цукру не розчиняться в суміші. Додаємо склянку молока, пів склянки залишаємо на потім, розмішуємо. Додаємо борошно, розмішуємо, поки тісто не стане однорідним. Додаємо ще пів склянки молока, розмішуємо. Додаємо тепле, але не гаряче, розтоплене вершкове масло, розмішуємо за допомогою ложки.
Випікаємо на нагрітій сковороді, змащеній невеликою кількістю рослинної олії. Після випікання першого млинця сковороду можна не змазувати, а готові коржі можна складати стопкою й через два-три млинці наливати трохи шацького вершкового масла.
Лучанин Віктор каже, що купує сир «Халумі» від «Шацькмолоко», коли збирається на пікнік. За словами чоловіка, цей вид сиру чудово пасує для гриля.
Складники:
Овочі очистити та замаринувати із сіллю, перцем та оливковою олією. Поки маринуються овочі, на грилі запекти сир. Для цього необхідно усього кілька хвилин до апетитної золотистої шкірки. Окремо запікаємо на грилі й овочі. Подавати можна, перемішавши усе як салат або ж викласти усі складники окремо.