До медіапроєкту «Район.Діти» долучилися школярі у Колонівській громаді

28 Травня 2023, 12:10
Журналісти Район.in.ua вчили школярів у Колонівській громаді, як бути медіаграмотними 798
Журналісти Район.in.ua вчили школярів у Колонівській громаді, як бути медіаграмотними

У ліцеї села Колона, що у Павлівській ОТГ, відбулося перше заняття гуртка з медіаграмотності. 

Зустріч зі старшокласниками провела редакторка Район.Життя Оксана Федорук.

Це проєкт національної мережі гіперлокальних медіа Район.in.ua, який має назву «Район.Діти». Журналісти мають на меті навчити школярів у волинських громадах аналізувати та перевіряти інформацію, розрізняти фейки та дезінформацію, щоб вони знали базові поняття медіаграмотності та вміли протидіяти маніпуляціям.

«Ми хочемо, щоб якнайбільше дітей на Волині орієнтувалися у медіасфері, вміли шукати безпечну і корисну, а головне – правдиву – інформацію. На сьогодні, в умовах війни, це надважливо для всіх українців», – каже Оксана Федорук.

Зустріч зі старшокласниками провела редакторка Район.Життя Оксана Федорук.
Зустріч зі старшокласниками провела редакторка Район.Життя Оксана Федорук.

Під час уроку в ліцеї говорили, що таке медіа, які вони бувають, з якими проблемами стикаються сучасні українські та волинські медіаресурси. Також торкнулися теми соцмереж та фейків, які там поширюються, яку інформацію не можна публікувати, щоб не нашкодити безпеці країни.

«Гарно, що багато чого підлітки вже знають – і що таке медіа, і де шукати надійну офіційну інформацію, і навіть всі підписані на президента Зеленського. Необов‘язково хтось із них буде журналістом, але сьогодні життя таке, що медіаграмотним має бути кожен українець, особливо це актуально зараз, коли йде масштабна інформаційна війна», – поділилася редакторка Району.Життя.

Урок розпочався із креативної гри на знайомство
Урок розпочався із креативної гри на знайомство

Нагадаємо, національна мережа гіперлокальних видань Район.in.ua запрошує волинських школярів стати учасниками гуртків з медіаграмотності.

Учасниками можуть стати діти віком від 12 років, які проживають у громадах Волині: Поромівській, Любомльській, Володимирській, Шацькій, Павлівський, Рожищенській, Ковельській, Ратнівській та інших громадах.

Такі зустрічі зі школярами будуть проходити протягом року. 

Читати також: На Волині стартує мережа Район.Діти

Створення проєкту з медіаграмотності «Район.Діти» стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю ГО «СІД Медіа Груп» та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024