«Контужений, але живий», – Ірина Цілик про свого чоловіка Артема Чеха

27 Травня 2023, 15:03
Артем Чех, фото: офіційна інстаграм-сторінка 969
Артем Чех, фото: офіційна інстаграм-сторінка
Український письменник Артем Чех нині боронить Україну від ворога на сході країни. Останні дні він був на позиціях у Бахмуті
 
Майже 5 днів не виходив на зв'язок. Ірина Цілик, його дружина, українська режисерка та письменниця, дуже хвилювалася за Артема та готова була брати участь в будь-яких дискусіях про жіночі вагони, в чому завгодно, аби лише хоч трохи відволіктися і менше читати новини. Своїми переживаннями вона поділилася на своїй сторінці у фейсбуці.
«Вперше було настільки страшно. Ти знаєш лише, що твій коханий зараз десь там, а його побратим врешті виходить якоїсь миті на зв‘язок, щоб радісно повідомити, що сам він 300, а «Чех норм, у нього все спокійно, не хвилюйся!». Він брехав мені. Чех не зовсім норм. Вчора він зі своїми пацанами врешті змогли вийти з позицій, і він записав мені швидке відео, щоб заспокоїти, мовляв, все, я на зв‘язку. Я не можу повірити, що це мій чоловік. Це якась інша людина з іншими очима. Контужений, але живий. Лише один осколок застряг в його рюкзаку у пачці сигарет. Дещо з почутого мене вразило до глибини душі. 5 діб під безкінечним вогнем, майже без води, без їжі. А Чех мені: «Я залишив там деякі речі... Мою кружку, ну блін!» Він із цією кружкою пройшов 15-16тий роки під Попасною. Емальована кружка з намальованим апельсином. Я тобі подарую всі можливі кружки, коханий...», – написала Ірина Цілик у дописі.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024