Юний музикант з Рівного взяв участь у встановленні світового рекорду в Польщі

26 Травня 2023, 09:12
Давид Черуха 1003
Давид Черуха

Рівнянин Давид Черуха став одним з 7967 гітаристів, які одночасно зіграли разом на Ринковій площі у Вроцлаві й побили світовий «гітарний» рекорд.

Захід пройшов 1 травня. Про це повідомили в управлінні культури й туризму Рівненської міської ради. 

Давид є учнем п'ятого класу Рівненської дитячої музичної школи №1 імені М. В. Лисенка.

Як зазначають у виданні Monitor info, спроба встановлення світового рекорду у спільній грі на гітарі відбулася у Вроцлаві у 21 раз. У цьому місті щороку збираються любителі гри на гітарі, щоб зіграти разом із запрошеними музикантами пісню Джимі Гендрікса Hey Joe.

«Таким чином було встановлено новий світовий рекорд у спільній грі на гітарі. Ми це зробили! Вроцлав – це місто гітари», – сказав зі сцени ініціатор події Лешек Ціхонський.

Цього разу пісню Джимі Гендрікса зіграли разом на 291 людину більше, ніж торік. У заході взяли участь Стів Вей, Майкл Анджело Батіо, група Lordi та Васті Джексон. Також до Вроцлава завітали польські виконавці Каміль Беднарек та Mrozu.

«Ми це зробили. Вроцлав – це місто гітари! Це було просто неперевершено. Хоча давайте пам’ятати, що найважливішим є не сам рекорд, а ви і ця чудова атмосфера, яку ви створюєте, прибуваючи сюди здалеку», – сказав зі сцени Лешек Ціхонський. Він закликав усіх узяти участь у такому ж заході наступного року.

Щоб зіграти на Ринковій площі, достатньо було мати гітару та знати п’ять базових акордів, необхідних для виконання пісні Hey Joe. Кваліфікувалися всі типи гітар: акустична, класична, електрична та бас-гітара. Також були дозволені мандоліни, банджо та укулеле.

Фото: PAP/Maciej Kulczyński

Фото: PAP/Maciej Kulczyński

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024