Зять-турок сів за трактор і садив картоплю: історія інтернаціональної сім’ї з Любешівщини

16 Травня 2023, 14:00
Людмила Літвінчук та її чоловік Хасан 736
Людмила Літвінчук та її чоловік Хасан

Жителька Бихова, що на Любешівщині, Людмила Літвінчук поєднала долю із громадянином Туреччини. Днями молоде подружжя на Поліссі відсвяткувало весілля.

Нареченому Хасану неабияк припала до душі Україна. Про це пише «Нове життя».

Доля звела Людмилу з майбутнім судженим у Болгарії. Туди дівчина поїхала на роботу, де працювала масажисткою. Хасан там займався перукарською справою, був барбером і мав свій салон. Влітку минулого року Хасан та Людмила познайомилися на концерті Насті Каменських. Люда настільки сподобалася туркові, що він із того часу почав настирливо добиватися її уваги.

«Він мені постійно писав у Instagram, я його блокувала, а він усе не здавався. Мене на початках насторожувало, що він турецької національності, та й загалом найбільшим був мовний бар’єр. Адже Хасан спілкувався англійською. А я у школі вчила німецьку. Англійською знала лише кілька фраз, які потрібні були на роботі. Тому сказала йому, що цей бар’єр я не подолаю, тим більше для нього», – пригадує початок Людмила Літвінчук.

Однак молодий чоловік виявився особливо настирливим. Людмила почала навчати азів масажу українку, котра вдома викладала англійську, а та давала уроки іноземної мови бихівчанці. І невдовзі дівчина таки зрозуміла, що Хасан їй небайдужий. Так і започаткувалася історія створення нової інтернаціональної сім’ї.

А вже у березні Хасан освідчився Людмилі. І перед Великоднем наречені приїхали у Бихів.

«Він відразу став своїм серед моїх родичів. Обдивився всю домашню живність. Сів за кермо трактора й поїхав із татом садити картоплю», – з посмішкою розповідає полісянка.

Невдовзі у Любешівському відділі РАЦСу Хасан та Людмила зареєстрували шлюб і відсвяткували у сімейному колі весілля, на якому лунали як українські, так і турецькі пісні.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024