Донька полеглого на російсько-українській війні Героя видала художню книгу про те, як діє пропаганда

30 Квітня 2023, 11:10
Джерело фото: фейсбук-сторінка Вікторії Климчук-Длугач 1442
Джерело фото: фейсбук-сторінка Вікторії Климчук-Длугач

Донька військового-добровольця Сергія Климчука з Луцька, який загинув на російсько-українській війні у 2014 році, Вікторія Климчук-Длугач написала та видала книгу «Не винна». 

Як розповіла дівчина виданню Район.Життя, це художня напів детективна історія, в яку насправді зашиті пояснення роботи методів пропаганди.

Ідея зʼявилася за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення, і вже у серпні минулого року Вікторія розпочала роботу над книгою.

«Я дуже задумувалась над питанням самообману. Як люди самообманюються на індивідуальному рівні і як пропаганда змушує людей самообманюватись на рівні цілої держави. Зрештою, самообман приводить до найжахливіших наслідків, бо це викривлена картина світу. Потім почалась повномасштабна і було не до написання книги. Спершу. Втім, у серпні я подумала: «Окей, якщо завтра мене вбʼє російська ракета, що я хочу встигнути?». І я відразу подумала: «Хочу дописати книгу». І я це зробила. За 3 місяці написала повноцінну художню книгу», – пригадує дівчина. 

Книгу писала пізно ввечері або вночі і жартує про себе, що вона «проєктна менеджерка вдень і письменниця – вночі».

Щодо сюжету пояснює так:

«Головна героїня книги, Лілі – представниця стереотипної «золотої молоді» з заможної сім’ї. Вона погано навчається, розважається, любить дорогі брендові речі та вечірки. Її життя позбавлене будь-яких побутових труднощів, з якими зіштовхуються однолітки. Вона прагматично підходить до життя та не переймається питаннями сенсів, вона не емпатична до інших, їй не знайомі екзистенційні кризи, лише нудьга, коли розваг замало. Втім одного ранку вона прокидається вдома у батьків з усвідомленням, що щось пішло не так. З такою ж самою думкою прокидається в СІЗО фермер Артем. Як вони пов’язані і що у них обох в житті пішло не так – розповість «Не винна».

Презентація книги відбудеться 3 травня, о 15:00 год, у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва.

«Для мене дуже важливо було провести першу відкриту презентацію саме в Луцьку, бо це рідне місто, та й в книзі події відбуваються на Волині», – додає Вікторія Климчук-Длугач.

Передзамовити книгу можна за посиланням.

Нагадаємо, у Луцьку зібрали необхідну кількість голосів, щоб переназвати вулицю Бенделіані на честь загиблого воїна-добровольця Сергія Климчука. 

Читати також: Вулицю Бенделіані у Луцьку пропонують переназвати на честь загиблого воїна Сергія Климчука

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024