Військовий, який звільняв Ірпінь від окупантів, запустив у місті психологічний хаб для ветеранів та цивільних

21 Березня 2023, 16:20
Денис Дудник 10613
Денис Дудник

Військовий Денис Дудник, який брав участь у звільненні Ірпеня, запустив у місті унікальний психологічний хаб для ветеранів та цивільного населення.

Про це повідомляє медіа ШоТам.

Денис Дудник – ветеран російсько-української війни, який вже вдруге став на захист нашої країни. 2015 року чоловік захищав Волноваху, а 2022 – Ірпінь та Гостомель. 

«Ветеранський рух в Ірпені дуже сильний. І що це нам дало? Це дало те, що 24-го числа ми були всі на місці збору. Я був в оцих джинсах, у цих тапках, у цій куртці… Я, як був, так туди і прибіг. Чим ми сильні? Сильні тим, що ми разом», – згадує Денис Дудник.

Під час одного з боїв за Ірпінь Денис отримав контузію.

«Найімовірніше, це був гаубичний снаряд, тому що я не чув виходу. Він просто прилетів. Мені пощастило, бо він прилетів у хату, яка була в мене за спиною. Був дуже сильний удар, і ця стіна з хати впала просто на мене, дах упав», – розповідає ветеран.

Після пережитого чоловік вирішив створити хаб психологічної допомоги – місце, куди зможуть звертатися люди, які пережили жахи війни та російської окупації.

Свою ідею Денис представив на конкурсі ветеранських бізнес-проєктів «ВАРТО 2.0» від Українського ветеранського фонду. Завдяки перемозі в конкурсі захиснику вдалося облаштувати в деокупованому Ірпені сучасний хаб з професійною командою.

«Ми готові працювати з будь-якими запитами. Робота хабу побудована так, що програми розраховані на широку аудиторію, в якої болить чи то про сенси, чи то про цілісність, чи то про втрати. Ми готові підтримувати і розраджувати будь-кого», – ділиться психологиня «Танто» Олена Натойлад.

Фахівці хабу «Танто» вже ведуть прийом, а для воїнів ЗСУ усі послуги в хабі безкоштовні. 

«Мені здається, перше, про що треба подбати, – це втрати. Дуже багато людей втратили своїх близьких. І підтримка цих людей – це, мабуть, основне», – зазначає Денис Дудник.

Однак на цьому ветеран не зупинився й вже працює над запуском онлайн-консультацій від «Танто».

«Ми відпрацьовуємо онлайн-продукти, тому що не всі можуть до нас завітати, не всі можуть сюди приїхати, а хочеться наші напрацювання масштабувати по всій Україні. Щоб у кожному містечку, селі людина могла зайти до нас у гості й отримати ту допомогу, яку ми надаємо», – додає ветеран та засновник психологічного хабу «Танто» в Ірпені Денис Дудник.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024