Родич бабусі Ганни з Волині хоче подати в суд на волонтерів, які врятували її від голоду

17 Березня 2023, 13:46
Бабуся Ганна з Кримного 4518
Бабуся Ганна з Кримного

Нещодавно Волинь сколихнула новина про те, як волонтерка з Луцька Анастасія Рудик разом з патрульними допомогла бабусі Ганні, яка живе в полі поблизу села Кримне. Лучанка розповіла, що тоді баба Ганна не їла три дні, бо хтось вкрав її їжу і навіть двері від грубки.

Проте племінник бабусі хоче подати на волонтерку в суд за наклеп та брехню, бо запевняє, що відвідує стареньку щодня, пише «Таблоїд Волині».

Журналісти поспілкувалися з Настею та розпитала про новий скандал, який трапився у середу, 15 березня.

Читати також: Довелося йти босоніж: волонтери і поліція врятували від голоду одиноку бабусю у волинській глибинці

Анастасія знову завітала до бабусі Ганни з харчами та подарунками. Проте згодом до будинку завітав племінник Ігор, який обіцяв подати на волонтерку в суд за наклеп та брехню і додав, що відвідує стареньку щодня. Настя стверджує, що бабуся його навіть не одразу впізнала.

До слова, понад рік тому цей чоловік, бувши за кордоном, телефонував до лучанки з проханням «оформити хату та опіку за бабою».

Важливо додати, що незадовго до поїздки Анастасія повідомляла, що у баби Ганни зникли телефони та радіо, які їй лишила волонтерка. Зі слів місцевих жителів, які навідувалися до бабусі, виявилося, що їх «позичали» родичі, які перед поїздкою лучанки повернули речі бабусі.

У той день до волонтерки в соцмережах написала обурена підписниця Світлана з погрозами та словами «Якщо вона голодна, якось все життя жила без вас і не померла. Тільки ви почули, що можна за бабу «косонути» (отримати, – ред.) бабла, то ви помагаєте». Проте де, як та від кого Анастасія «косить» гроші за бабу Ганну, Світлана вирішила не розповідати.

На відео дуже добре видно, каже Настя, як жила Ганна до того, як про неї дізнались, тому людям, які здатні адекватно мислити і порівнювати, має бути все зрозуміло.

«Питання грошей дуже чіпляє громаду, особливо родичів, але задумайтесь – чому? Для мене відповідь очевидна, кожна людина судить по собі, тому я впевнена, що і пані Світлана (яка знає краще), і всі інші, які бачать цифри, а не проблеми бабусі, саме так і робили б – «косили б бабло».

Коли я познайомилась з Ганною, я ще не мала благодійного фонду, і донати були значно менші, бо я не відразу здобула свою репутацію. Але я тоді бачила бабусю, якій вкрай потрібна була допомога. Це – все, що мене цікавило, а люди відчули мій запал, допомогти попри все і долучились, підтримали. Тоді ж місцеві і родичі казали: «ооо наркомани, їздять поки гроші скидають, а потім знімуть свої відео і думати за бабу не будуть, так і вмре».

Пройшов час, Ганну я не покинула: їздимо, допомагаємо. Тепер – звинувачення: «Та що ви там їздите, раз в місяць і все ради грошей землі і хати». А ще вистачає казати бабі в той час, коли я не приїжджаю: «Настя вас покинула, бо має вже іншу бабу». Це не вкладається в голові! Для довідки – в мене під опікою понад три сотні стареньких.

Звинувачення із серії: «А я бачив по інтернетові тобі блогерка 170 тисяч скинула» – це смішно, люди щодня скидають кошти на мій благодійний фонд, який зареєстрований офіційно, бо це – нормально, бо так працюють фонди і волонтери – на безповоротних пожертвах людей.

Може, комусь здається, що моя діяльність – це тільки бабця Ганна і всі гроші фонду – то для неї, засмучу вас – ні. Щобільше, вся допомога для Ганни купується переважно з власних коштів, оскільки подарунки для бабусі я не купую по перерахунку з фонду (зазвичай, це ж ринок, супермаркети).

Кошти фонду витрачаю на ЗСУ, оскільки це питання, вважаю, зараз є пріоритетним для всіх українців – Перемога! Наразі я працюю повністю на безоплатній основі і без оренди приміщення чи штабу, тобто усі до копійки кошти, які скидають люди, ідуть виключно на добрі справи. Стараюсь звітувати не лише перед податковою, а й перед людьми, аби вони бачили результат їх пожертв і ще більше мотивувались до хороших справ.

У соцмережах так багато показую бабусю Ганну, бо її полюбили люди, вона – сильна, мудра і незламна. Своєю вірою в Бога і позитивом вона надихнула уже сотні людей. Я і далі буду це показувати!

З приводу звинувачень у мій бік щодо брехні про занедбаність баби чи смерті голови громади – це смішно і не піддається жодним поясненням. А з такими людьми і, правда, легше було б в суді поспілкуватись, бо в житті ми ніби на різних мовах говоримо.

А ще люди надихнули створити нову рубрику у моїх мережах, тепер я буду навідуватись в гості до своїх хейтерів, аби ті в очі казали свою думку, думаю тоді вони будуть менш сміливі, ніж за екраном телефону.

На черзі пані Світлана зі Старовижівського району, яка за «касу» готова ходити до баби понад 20 км пішки щодня. А ще пані Люба зі смт. Голоби – вона переконана, що я у змові з іншими волонтерами, які відвідують бабусю, ділимо хату та землю.

До слова, ні хата, ні земля – не оформлені. Особисто мені це геть не цікаво, тому цим займатись не буду. Мені цікаво подивитись в очі людям (вони ж мені в батьки годяться), які поливають брудом мене зараз. Що ви скажете, коли бабусі не стане, а хата залишиться там, де і була? Які тоді звинувачення будуть у мій бік?

Ще ніколи не давала таких розгорнутих коментарів, бо вважала, що очевидно для всіх, наскільки складана праця волонтерів і як вони потребують підтримки, але час настав.

Прикро, що у свої 28 я читаю такий бруд від старших людей, жінок, мам… що ж у них в голові ? Чому навіть в такий страшний час вони готові ні за що писати такі речі ? А чоловіки, от навіть Ігор, він дозволяє собі так хамовито говорити з дівчатами і безпідставно звинувачувати не зрозуміло в чому, що він хоче мені довести, свою силу правоту, що? Питання риторичні», – коментує Настя.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024