Юна книжкова блогерка з Рівненщини стала амбасадоркою одного з українських видавництв

28 Лютого 2023, 16:58
Даринка Ясинчук 2242
Даринка Ясинчук

Даринка Ясинчук, яка живе у селі Новини Корецької громади на Рівненщині, вже більше пів року веде блог про книжки. 

Любить пригоди, біографії та детективи, а видавництво АССА навіть запропонувало їй стати амбасадоркою, про це повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Все почалося із літніх канікул в сестри у Києві. Тоді Даринку завели до книгарні й вона вибрала книгу американської письменниці Меґан Макдоналд про пригоди дівчинки Джуді Муді. Їй дуже сподобалося. І коли літо закінчувалося, додому поверталася з двома валізами. В одній були її речі, а в іншій – книжки. 

Даринка Ясинчук
Даринка Ясинчук

З того часу читання стало одним з улюблених занять Дарини Ясинчук. І якось вона натрапила на огляд книги в ЗМІ. Дівчинці настільки сподобався формат, що вона вирішила й сама спробувати щось подібне. Тим більше, що на той час школярка прочитала вже понад 100 художніх книг, тож розповідати було про що. Так з’явилося перше відео. 

З літа минулого року Дарина почала вести блог у фейсбуці та інстаграмі. Кількість підписників поступово зростала. Почали з’являтися пропозиції про співпрацю від рекламодавців. Потім з’явився інтерес і у видавництв. Одне з них надіслало у подарунок книгу про мистецтво. А видавництво АССА навіть запропонувало їй стати амбасадоркою.

Частину коштів, які заробляє школярка завдяки блогерству, вона спрямовує на благодійність – на допомогу постраждалим від війни дітям і, звичайно ж, на потреби українських захисників. Дівчинка знає, що зараз це необхідно. Адже і її тато сьогодні захищає Україну.

А ще дівчинка працює над власною книгою, яка вже невдовзі побачить світ.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024